5x dagtrips vanuit Sevilla | Spanje

 In EUROPE, REIZEN, SPANJE

Een stedentrip naar Sevilla of een vakantie in de streek Andalusië? Je hoeft je omgeving niet te beperken naar enkel de binnenstad van Sevilla, hoewel daar ook genoeg moois te vinden is. Kijk eens iets verder dan Sevilla, er zijn zoveel leuke dingen te doen in de omgeving! Vijf tips voor dagtrips vanuit Sevilla.

Córdoba

Het klinkt misschien gek, maar Córdoba ligt maar op 143 km afstand van Sevilla. De route neemt maximaal 1,5 uur in beslag en zal je een super leuke dag bezorgen. Córdoba is namelijk een klein Sevilla, bezit een eigen moskee en meerdere Romeinse ruïnes. Klik hier voor een lijst met tips voor Córdoba.

tapas-plein-cordoba romeinse-pilaren mezquita-cordoba

2. Vejer de la Frontera

Vlakbij de Costa de la Luz (kust van het licht), op een bergje, ligt een Puebla Blanca – een wit dorp. Dit dorp is enorm fotogeniek en heeft leuke doorkijkjes waardoor je de witte huisjes, de platte daken en de vallei om het dorp heen goed kan zien liggen. Als je zin hebt om een klein traditioneel dorpje te bezoeken en door de glinsterende witte straten te lopen, dan is Vejer veruit de beste aanrader. Beklim ook de toren middenin het dorp. Hiervandaan zie je het hele dorp en de vallei. De toren is alleen even zoeken, je moet namelijk via een huis naar binnen.

vejer-de-la-frontera

3. Jerez de la Frontera

Tussen Vejer en Cadiz ligt Jerez de la Frontera. Deze stad is enorm bekend geworden door de sherry die daar wordt geproduceerd. Het stadje herbergt meerdere kerken en schattige bouwwerken. Loop ook via de burcht in de stad, langs de sinaasappelbomen naar de binnenstad. Als je nog nooit sherry hebt geproefd, doe dat dan in Jerez. Ik kan niet zeggen dat ik er zelf enorm fan van ben, maar wel heel leuk om een lokale delicatesse te proeven.

sherry-jerez jerez-de-la-frontera

4. Doñana Park

Ten westen van Sevilla vind je het Doñana Park. Dit park heeft meerdere delen: duinen, bossen en de stranddelen. Het gebied is een tussenstop voor doorreizende vogels. Dus bezit het park heel veel vogels, enkele roofdieren en zo ook de lynx (een katachtige). Deze is alleen heel zeldzaam en wordt bijna nooit gespot. Je kan hier 4wheeldrive-tours nemen of, zoals wij dat deden, de duinen verkennen te paard! In de zomer is het gebied alleen veel droger dan in het voorjaar. Als je klaar bent met je tour, rijd dan nog even langs Playa de Matalascañas voor een romantische zonsondergang.

view-matalascanas sunset-matalascanas

5. Ronda

Misschien wel een stukje rijden, maar dan heb je ook wat: Ronda. Ik schreef eerder al een artikel over de mooiste wandelroute door deze magische kloofstad, die je hier kan vinden. Bekijk de kloof, wandel naar de vallei of blijf juist lekker hooggelegen in de oude stad. Genoeg te zien en echt een aanrader!

ronda-andalusie

De foto’s zijn gemaakt door Ronald-Jan de Bruin.

Recommended Posts
Showing 6 comments
 • Bianca
  Beantwoorden

  Lijkt me zo mooi daar! Ik ben alleen in Alicante geweest een aantal jaar geleden en wil nu graag Sevilla en omgeving zien!

  • Roëlle
   Beantwoorden

   Sevilla is echt een aanrader, zeker als je geen tijd hebt om de hele omgeving te zien! Echt het pareltje van Zuid-Spanje.

 • Marcella
  Beantwoorden

  Ik ben alleen in Barcelona geweest, dus ik móet echt meer van Spanje ontdekken. Wat een gave tips heb jij, het gaat echt kriebelen om Sevilla en de omgeving te ontdekken. Het witte dorp Puebla Blanca ziet er te gek uit, en Ronda staat ook hoog op mijn wishlist. Leuk leuk!

  • Roëlle
   Beantwoorden

   Thanks! Vejer de la Frontera was echt een aanrader inderdaad, Spanje is zo mooi! Voor mij was het de eerste keer Spanje, maar ik wil zeker terug!

 • Debby
  Beantwoorden

  Ohh prachtig die strandfoto van het Doñana park. Love Andalusië, wil er gauw weer eens heen!

 • Fientsen huren in Sevilla
  Beantwoorden

  Seville is the most beautiful place in Spain!!!

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!