Waar je op moet letten bij Couchsurfen | Tips & Tricks

 In REIZEN, TIPS & TRICKS

Misschien heb je het al eens gedaan, ben er heel benieuwd naar of er een beetje bang voor: “Couchsurfen” is ondertussen zo bekend dat iedere back-/flashpacker wel eens over de mogelijkheid heeft nagedacht. Zelf ben ik twee keer wezen slapen bij complete vreemden. Het ene adres was enorm fijn, het tweede was wat minder. Voordat je zelf overweegt om te Couchsurfen, lees even mijn tips en aanraders!

Word lid van de community

Als allereerste stap zal je lid moeten worden van de community. Mijn tip hiervoor is: vul je profiel zo goed mogelijk in, wees jezelf. Let natuurlijk wel op dat je niet dingen deelt die je niet wil delen. Op die manier kunnen de potentiële hosts jouw profiel keuren en kijken of ze je te gast willen zijn.
Extra tip: laat in je profiel weten wanneer je volgende reis is, waar je wil Couchsurfen. Ik heb dat ook gedaan, en kreeg zelfs berichtjes van mensen of ik bij ze wilden blijven slapen. Let op: hier geld de “denk helder na”-regel. De meerderheid van de reacties waren van mannen met een nauwelijks ingevuld profiel…

Couchsurfen

Zoektocht

Wanneer je dan lid bent van de website, kun je op zoek gaan. Ben je op zoek naar een specifieke stad, of plan je een rondreis door Denemarken? Zoek op stad of op land. Daarna begint het sorteerwerk. Het ligt er natuurlijk maar net aan van welk geslacht je bent en hoe comfortabel je bent bij andere, waar jij je fijn bij gaat voelen. Ga ook echt op je gevoel af bij Couchsurfen, dat is een echte tip. Als je een slechte vibe krijgt van iemands profiel, probeer dan niet toch daar te slapen. Better safe than sorry. Daarnaast kan het voor meisjes fijn/veiliger zijn om bij vrouwelijke hosts te slapen. Mocht je dit niet zo zien, heb je natuurlijk meteen veel meer keuze.

Kijk naar hobby’s

Wil je bij iemand slapen waarmee je echt gaat optrekken of wil je alleen de nacht verblijven? Sowieso kan je er geld op zetten dat je meer met de host optrekt dan wanneer je een hotelkamer boekt. Dit is deel van de Couchsurf community: je maakt vrienden door na kort contact bij mensen te verblijven! Je kans op een fijn verblijf vergroot je natuurlijk als je even kijkt of jij en je hosts ergens matchen of iets hetzelfde leuk vinden. Soms vertellen ze ook hoe druk ze zijn: misschien kunnen ze je wel een tour geven.

Leuk als afwisseling

Toen ik ging Couchsurfen, was ik enorm zenuwachtig. Nerveus stonden we bij het busstation totdat onze host ons kwam oppikken. Maar man, wat hebben wij een leuke tijd gehad bij dat gezin! Het voelde als thuiskomen, met een tweepersoonsbed met verse lakens midden in de stad. En dat na een reis vol vieze hostel kamers met veertien man! Als je het voor de afwisseling doet, zal je niet worden teleurgesteld.

Last but not least…

Heb je een enorm leuke tijd gehad en wil je iets terugdoen voor je host? Geef ze een klein cadeautje uit je eigen land, als je je daarop had voorbereid. Anders kan je een avond koken voor ze, een plaatselijk cadeau geven of ze uitnodigen om naar jouw plaats te komen!

Values

Recommended Posts

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!