De Alchemist #PROJECT READING

 In LIFESTYLE
[blockquote source=”Paulo Coelho”]And, when you want something, all the universe conspires in helping you to achieve it.[/blockquote]

 

In de busreis van Praag naar huis kreeg ik van Renske dit boek in mijn handen geduwd. Ze zei dat het snel te lezen was en het verhaal heel bijzonder. Nieuwsgierig als ik ben, legde ik mijn andere boek aan de kant (de 100 jarige man…) en begon ik dit boek te lezen. En zodra ik de eerste pagina’s had gelezen, was ik verslaafd. Verslaafd aan de woorden van dit verhaal, aan de mysterie van het boek. Want, men oh men, wat is dit een goed boek!

[divider type=”dotted”]

 

Het verhaal begint in Andalusië. Een eenzame herdersjongen ontmoet een man die zijn heden, verleden en toekomst lijkt te kennen. Deze man legt de dromen uit van de herdersjongen, hij moet op zoek gaan naar een schat. Want die schat, dat is zijn legende. Om te ontdekken wat legende en zijn legende betekent, start de jongen aan een reis van Andalusië door Noord-Afrika naar Egypte. Hij verkoopt zijn schapen, gaat werken bij een kristalwinkel en overal waar hij komt ontmoet hij mensen die hem naar zijn ‘legende’ kunnen helpen.

 

[divider type=”dotted”]

 

Echt, wat een super mooi boek is dit! Meteen de eerste bladzijdes val je in het verhaal en leer je de jongen kennen. Het boek leest ook heel fijn omdat het lettertype relatief groot is en de stukjes kort. De ‘scènes’ zijn kort en krachtig en in totaal heeft het boek 180 bladzijdes waarover een tijdsbestek gaat van meer dan een jaar.

Het boek draait om geloven in alles van de wereld. Leef je droom na, en als het je echte ‘destiny’ is, of legende – zoals ze het in het boek zeggen, dan werkt de hele wereld samen om het waar te maken. Geloof in tekens en in leiding. Dan zal je jouw schat vinden en je doel in het leven.

Het boek is zo mooi, dat ik hem eigenlijk zelf wil aanschaffen!

Dit is het vierde boek van mijn Project Reading. Meer weten over dit project? Klik dan hier.

Zoals altijd,

Roëlle

Recent Posts

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!