De leukste kerstvakantie uitjes | Europa

 In HOTSPOTS

Het is weer de mooiste tijd van het jaar: december. Deze maand is zo druk maar o-zo gezellig. Hoewel het buiten nog niet lijkt op de gure tijd van het jaar, is Kerst toch echt in aantocht. Ben jij nog op zoek naar iets wat je deze vakantie kan doen of waarmee je je weekend kan vullen? Ben je op zoek naar gezelligheid? Ik heb vijf activiteiten verzameld die je misschien wel leuk vindt.

Kerstmarkt Düsseldorf

Net over de grens, op ongeveer 200 kilometer vanaf Utrecht, ligt Düsseldorf. Een Duitse stad waar je normaal gesproken alleen komt om lekker te shoppen (Düsseldorf huisvest alle goede winkels), maar die tijdens de maand december omgetoverd is in een grote kerstmarkt. Als je zin hebt om in met kerstlampjes verlichtte straatjes te lopen en af en toe een glühwein te drinken in een gezellige kerstsfeer, dan is Düsseldorf zeker een aanrader! Kleine opmerking: het is er tijdens de weekenden ernstig druk en de helft van de producten die worden aangeboden is bratwurst.

Schaatsen op de lokale schaatsbaan

Je houdt ervan of je houdt er niet van: schaatsen in de kou. Wil jij een lekkere actieve middag of avond maar toch gezelligheid? Kijk dan eens of er een kunstijsbaan in de buurt is. Vaak zijn de kunstijsbanen gezellig aangekleed. Twee ijsbanen die ik zelf heel leuk vindt zijn die in Amersfoort of Laren! Heerlijk knus, met een chocolademelk of glühwein.

ice-skates-1082514_1920

Kerstshoppen in Londen

Londen is sowieso een favoriet tijdens de koudere tijden van het jaar, maar tijdens de kersttijd is Londen omgetoverd in een knus winters stadje. Met overal lichtjes en een Harrod’s in kerstsfeer is dit zeker een stedentrip die je wil maken in deze tijd van het jaar. Moet je nog kerstinkopen doen? In Londen zit je dan goed voor sfeer, cadeautjes en zeker ook lekkere hapjes!

Naar het Dickens Festijn Deventer

Zelf ben ik er nog nooit geweest, maar ik wil al jaren. Dit jaar vindt de 25e editie van het Dickens Festijn plaats in Deventer, waar meer dan 950 personages uit de Charles Dickens verhalen tot leven komen! Deze stad is dan omgetoverd tot een 19e-eeuws toneel. Houd wel rekening met de drukte, want iedere dag komen zo’n 150.000 bezoekers op de stad af. Check voor meer informatie de website.

Hieronder een impressievideo. Zoals je kan zien op het still-frame: de acteurs die meedoen aan het festijn zitten helemaal in hun rol…

Winterefteling!

Heb je helemaal geen zin om ver te reizen voor je uitje? Heb je zin in avontuur en een wintersfeer? Ga dan naar de Winter Efteling. Deze tijd van het jaar zijn de waterattracties gesloten, maar krijg je er veel mee voor terug. Ook hier vind je dan een schaatsbaan en een winterparadijs. Er is een spectaculaire watershow bij het meer aan het einde van de dag. Zeker een leuke tip voor een gezellig dagje uit!

Recommended Posts

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!