Drie dingen waar ik spijt van heb?!

 In LIFESTYLE

Toen ik deze vraag las, had ik meteen een nee-gevoel. Spijt hebben? Hoezo spijt hebben? Ik geloof eigenlijk dat spijt hebben over bepaalde dingen in de weg kan staan van genieten. Als je constant in gesprek gaat met jezelf over waar je teleurgesteld in bent, sta je niet positief in het leven en kan je niet genieten van wat je hebt!
Daarom heb ik de vraag van vandaag iets vervormt. Van welke drie dingen zou je “spijt moeten hebben”, maar heb je dat niet?

opzeko

onherkenbaar op de foto tijdens de middelbare… 🙂

1. Ik heb nooit tegen die ene knappe drummer gezegd dat ik hem leuk vind.

Waarschijnlijk herkennen veel meiden dit. Twee dingen bij jongens zijn erg aantrekkelijk: als ze ouder zijn, en als ze muzikaal zijn! Wie mij kent van de middelbare school, weet dit: ik ben heel lang verliefd geweest op de drummer van de schoolband. Goede vriendinnen weten me hier nog steeds mee te pesten. En nee, het was niet die ene drummer van de laatste twee jaren, maar die ene drie jaar oudere. Met dat ene petje en die houten ketting. Zucht…
Ik heb hem nooit aangesproken. Nooit verteld hoeveel ik aan hem dacht terwijl ik in mijn schoolboeken zat te staren. Nee, nooit. Spijt? O alsjeblieft nee. Beeld je in: een vijftien jarig meisje pleit haar liefde voor een bijna student. Oei, wat ben ik blij dat ik nooit wat heb gezegd. (Bovendien was het natuurlijk dan liefde op eerste gezicht geweest voor hem, en was ik nooit mijn lieve vriend tegen gekomen. (: )

een kort-haar-selfie, ik was een echte “trendsetter”… not.

2. Mijn haar afknippen terwijl ik lang haar veel liever wilde

Juni 2009. Ik stel aan al mijn vrienden (inclusief jongens) of ze haar haar moet afknippen. ‘Want ik wil wat anders!’ Jongens reageren laks, meiden reageren enthousiast. ‘Ja dat gaat je super goed staan!’
Dus zet ik een dag later de schaar erin. Of: ik laat de schaar erin zetten. Kort haar, dat is wat ik wilde. Ik was er super blij mee, stond me vet goed. Lekker hip en pittig.
Maar na een maandje denk ik er toch anders over. Wel lekker fris voor in de zomer, maar wat was ik jaloers op de haren van mijn vriendin en mijn zusjes. Ik wilde ook lang haar!
Vanaf die zomer heb ik nooit meer mijn haar zo kort geknipt. Ik heb er tot nu toe over gedaan om het weer lang te krijgen, want mijn haar groeit echt super sloom.
Heb ik hier nou spijt van? Ja, eigenlijk wel een klein beetje. Maar nu weet ik in ieder geval dat kort haar me ook super goed staat! 🙂OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Je angst in laten praten door een verkoopster in Bangkok

Eerste dag in Bangkok, en wat doe je dan als toerist? Rond toeren! We vonden een tuk-tuk die ons wilde rondrijden voor vrij weinig geld, achteraf gezien natuurlijk al fout nummer één. Als domme toerist leer je wel af dat ze in de grote steden ‘erg aardig zijn’. Lees: in grote steden weten ze altijd een manier om je af te zetten, wees daarvan bewust!
De tuk-tuk chauffeur bracht ons onder het toeren langs allemaal sponsors, waaronder een reisbureau. De verkoopster op het bureau vertelde ons dat Zuid-Thailand, waar we heen wilden, helemaal volgeboekt was door een nationale vakantie in Thailand. Alleen zij had nog mogelijkheden om te boeken. Uiteindelijk liepen we met twee weken aan bus- en boottickets, hotelreserveringen en tripbewijzen weg. Relatief duur, voor Thailand. Kortom: we waren gewoon afgezet, want toen we aankwamen in Zuid-Thailand, bleek dat meer mensen deze mevrouw hadden gesproken en met haar hadden geboekt.
Feit blijft wel dat we in de meest luxe hotels zaten en dat alles al voor ons geregeld was. Natuurlijk kostte het ons iets meer dan als we zelf alles hadden geboekt, en zal ik nooit meer zo snel worden afgezet. Maar spijt? Nee.

Recent Posts

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!