Hotspot: Frans genieten bij C’est Tout in Amersfoort | Nederland

 In EUROPE, HOTSPOTS, NEDERLAND, REIZEN, UTRECHT

In het authentieke centrum van Amersfoort, aan de Bloemendalsestraat, vind je C’est Tout. Deze Franse winebar & bistro was precies wat nog écht miste in Amersfoort, zo vonden de eigenaren. Met gerechten als “rib eye” en “zalm wellington” doet C’est Tout je smaakpapillen veel goeds. Moet jij al watertanden? Lees dan snel verder…

Wanneer je binnenkomt kan je niet anders dan om je heen kijken. Met een gouden wand en paarse banken van velours is dit een restaurant die meteen anders is dan alle andere. De sfeer doet je denken aan Parijs in de jaren ’20, met schilderijen van sigaret-rokende Franse dames aan de muur. In zijn geheel doet de inrichting van het restaurant niet onder aan het thema van de menukaart. Je waant je namelijk echt even in Frankrijk.

Met al een ander restaurant op hun naam, startten de eigenaren in Maart 2015 deze winebar & bistro. C’est Tout is gespecialiseerd in Franse wijnen en gerechten. De bediening praat je graag bij over de verschillende wijnen en waar ze het beste bij passen. Zo kreeg ik een gekoelde Pinot Noir. Fijn om zo ook eens nieuwe smaken te proberen.

C’est Tout hanteert een Franse menukaart. Ze serveren ook in kleinere porties zodat je meerdere gerechten kan proberen, of je kleine trek kan stillen. Bij elk gerecht kan een wijn worden geadviseerd. En zoals bij bijna elk restaurant wordt het je moeilijk gemaakt om iets van de dessertkaart te kiezen: er is namelijk zo veel lekkers! Uiteindelijk heb ik een limoncello cheesecake soldaat gemaakt en nam ik er een glaasje limoncello bij. Echt genieten, echt een aanrader.

Je vindt winebar/bistro C’est Tout aan de Bloemendalsestraat, nummer 24. Reserveren is wel handig, maar niet verplicht. Voor een driegangenmenu betaal je 26 euro. Je kan er ook voor kiezen dat de chef je menu bepaalt.

Koppelpoort-voorkant

 

Recommended Posts
Comments
  • Talitha
    Beantwoorden

    Ik vind Amersfoort echt een leuke stad, mijn zus woont er dus ik kom er wel eens!
    Dat restaurant ziet er echt heel erg leuk uit van buiten! En 26 voor 3 gangen is ook een prima prijs (:

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!