Hotspot: Poffertjeskraam in Laren | Nederland

 In EUROPE, HOTSPOTS, NEDERLAND, REIZEN, UTRECHT

Al vanaf mijn jonge jaren is deze hotspot een begrip in mijn familie. Wat wil je ook, als je moeder in Laren is geboren. Dit dorp, wat vooral bekend is om rijkdom en ‘Het Gooi’, herbergt een heerlijke poffertjeskraam. Elk voorjaar wachten de Larenaren, en zo ook mijn familie, op de eerste openingsdag. De kraam is namelijk alleen in het voorjaar en de zomer open. Dit omdat het een open locatie is, waar slecht weer niet bij hoort. Twee weken terug was ik hier weer en heb ik twee porties poffertjes verorberd als avondeten. Zo lekker! Jij zou het ook moeten proberen.

Het Gooi is niet alleen rijk en berucht, maar ook heel leuk om doorheen te rijden. Maak eens een tour door Blaricum, Laren en Eemnes! Eindig bij de poffertjeskraam, waar je luncht of dineert. “Poffertjes als avondeten?”, hoor ik je denken. Ja! Gewoon doen. Je kan altijd meer bestellen – één portie zijn ongeveer 18 poffertjes. Daarnaast kan je ook andere versies nemen van het origineel, zoals poffertjes met rum. Ook worden er Hollandse Wafels verkocht, wat echt een aanrader is als je het mij vraagt!

De kraam werd tijdlang gerund door familie De Haan, maar sinds 1991 heeft familie Hilhorst het bedrijf overgenomen. Toch heet het bedrijf alsnog Poffertjeskraam de Haan. De kraam is heel gezellig ingericht, met een terras in de zon als je geluk hebt en inhammetjes om binnen te zitten als het weer niet meezit.
De kraam is elke dag geopend, behalve op maandag. Op dinsdag t/m zaterdag zijn ze open van 11:00-21:00, op zondag van 12:00-21:00. De kraam is gevestigd op De Brink, middenin Laren. Reserveren is niet nodig.

WP_20150730_20_33_53_Pro WP_20150730_20_09_06_Pro

Recommended Posts
Showing 4 comments
 • ivonne
  Beantwoorden

  Ha, leuk. Ik ben geboren en getogen in Laren NH, woonde om de hoek van de kraam en zat er jarenlang elke zomer diverse keren met mijn familie. Ons vaste “gezinsuitje”. Inmiddels woon ik al heel lang niet meer in het Gooi, maar de kraam blijft een geweldige jeugdherinnering!

 • We Are Travellers
  Beantwoorden

  Ik moet hier een keer heen 😮 vroeger had je ook in Utrecht zo’n kraam op het Neude en later op het Vredenburg, maar die is op een dag uit het niets verdwenen… 🙁 sad times, maar dit ziet er echt net zo uit!

 • Koos Kwakernaat - van der Tol
  Beantwoorden

  Jaaaa…., de poffertjeskraam is een jeugdherinnering… Vroeger regelmatig poffertjes gegeten met een dikke klodder roomboter… 😉 Mmmmm…

 • Mata
  Beantwoorden

  Hoi ik heb helemaal niets met de poffertjeskraam. Hoe komt dat? Wel ik werd een keer uitgenodigd voor een verjaardag van een klasgenoot. Ik zal ongeveer 8 jaar zijn geweest. Ik was erg verguld met de uitnodiging. We gingen in de poffertjes kraam eten. Zeer chique was dat in die tijd. Alleen ik kon niet tegen de klont roomboter en spuugde alles ter plekke uit. Etentje verknald en feestje natuurlijk ook. Hoe het verder is afgelopen weet ik gelukkig niet meer. Maar sinds dien heb ik de poffertjeskraam gemeden. Nu denk ik het lag niet aan die gezellig uitziende kraam en ook niet aan de roomboter. Dus laat je vooral niet weerhouden er te gaan eten. En kijk dan met veel plezier naar het omdraaien van de poffertjes. Want dat vind ik nog steeds een hele kunst.

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!