How to: reizen met alleen handbagage | Tips & Tricks

 In REIZEN, TIPS & TRICKS

Eerlijk toegegeven: reizen met handbagage doe ik niet mega vaak. Toch heb ik het nu een paar keer gedaan en het bevalt me heel goed. Vandaar dat ik het leuk vond om een paar tips te delen…

  1. Pak alleen in wat je echt nodig hebt.

Oké, deze tip klinkt dan weliswaar heel logisch, maar gemakkelijk is het zeker niet. Want wat heb je nou precies écht nodig? Denk aan je absoluut nodige toiletspullen, extra ondergoed, je portemonnee, paspoort en telefoon plus oplader. Dit zijn de absolute basics en daarnaast kan je nog spullen meenemen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn.

  1. Vraag jezelf af

Is die reisgids nou echt nodig? Ga je er echt in lezen? En wil je die camera graag mee of maak je toch foto’s met je telefoon? Dit scheelt namelijk kabels en gewicht. Bedenk bij jezelf hoe meer je meeneemt hoe meer je er mee zult sjouwen. Maar dat lichtgewicht uitvouw tasje is soms toch wel erg handig. En wat paracetamol is toch wel fijn om mee te hebben.

  1. Denk na over handige kledingcombinaties

Ben jij zo iemand die het snel koud of warm heeft? Of ben je net zoals ik altijd een twijfelkont? Probeer zoveel mogelijk laagjes mee te nemen. Een broek, een hempje, een vest, een trui, een jas, een shawl.. Als je ziet dat het een warme dag wordt trek je iets minder aan, is het toch koud dan trek je die trui toch nog over je hoofd. Zo kan je ook alles op een andere manier combineren waardoor je er ook niet elke dag hetzelfde bij loopt. Zo voorkom je trouwens dat het op de foto’s lijkt dat jullie alles in één dag hebben gezien (je hebt telkens dezelfde outfit aan). Dit laatste is vooral iets wat ik belangrijk vind.

  1. Doe datgene wat ruimte inneemt aan tijdens het reizen.

Een dikke trui of zware laarzen? Trek ze aan tijdens je treinreis of je vliegtocht naar de bestemming. Zo vermijd je gesjouw of een te volle tas. Eenmaal in de ho(s)telkamer ontdoe je jezelf van je heavy load en kan je alles verspreiden over je bed. Problem avoided.

  1. Denk alsjeblieft niet te veel na

Zoals de tip zelf zegt, niet te veel gaan twijfelen over wat je meeneemt. Er is altijd wel meer wat je in je tas kan doen, of toch die extra crème die je eigenlijk wel fijn vindt om mee te nemen. Als je het oké vind om te tillen, neem het mee. Anders gebruik je het wel weer als je thuis bent. Reisjes met alleen handbagage zijn toch vaak niet heel lang. Je komt de tijd heus wel door.

6. Hoeveel bagage mag je eigenlijk mee?

Bij elke vliegmaatschappij is dit anders, daarom maakte Beslist.nl een leuk overzichtje voor gewicht, afmeting en hoeveelheid tassen. Voordat je vliegt, check nog even of je echt alles mee krijgt!

 

Enne, note to self: vergeet niet je tandenborstel mee te nemen…

 

Recent Posts

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!