HUH? Nederland vs. Holland

 In EUROPE, NEDERLAND, REIZEN

Op reis, vorig jaar naar Azië en Australië, zei ik altijd dat ik uit Holland kwam. Velen verstonden toen ‘Poland’ en namen aan dat ik Pools van origine was. Een ander gedeelte dacht dat ik uit een stad in België kwam. Weer een ander gedeelte had het wel bij het goede eind!
Maar wat is nou eigenlijk Holland dan? En waarom kent iedereen Holland beter dan The Netherlands?

Soms ben ik best een beetje nerd. Ik vind geschiedenis leuk, let op de woorden van anderen, lees oude boeken for fun en kijk educatieve filmpjes. Ja, echt. Ik kwam via een vriend op dit filmpje terecht, waarin ze uitleggen wat nou Holland en The Netherlands is en alles wat daar mee te maken heeft! In drie minuten en een beetje legt de filmmaker uit wat nou het wezenlijke verschil is tussen Holland en Nederland, waarom mensen uit Curaçao eigenlijk ook Europeanen zijn en waarom het land ‘Holland’ eigenlijk niet bestaat!

Een snel en grappig filmpje over ons eigen land!

Zoals altijd,

Roëlle

Recent Posts
Comments
  • Stéphanie
    Beantwoorden

    Irritant he! Ik heb weleens gehad dat iemand dacht dat Holland een stad in de buurt van Hamburg was. 😛

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!