“Let’s go kiss Hans. Who is Hans?”

 In EUROPE, GROOT-BRITTANNIË, LIFESTYLE, REIZEN

Als je m’n blog goed hebt bekeken, heb je gezien dat ik bijna naar londen vlieg. Vrijdag al! En ik ga niet zomaar naar Londen, ik ga om Hans Zimmer te zien, nadat mijn vriend me met concerttickets verraste. Weet je eigenlijk wel wie Hans Zimmer is? Geen zorgen, ik stel je aan hem voor…

Hans Zimmer, 57 jaar, Duits en wonend in de VS. Hij is een beroemd filmmuzikant die onder andere muziek heeft gecomposeerd voor The Lion King (1994),  Gladiator (2000), The Last Samurai (2003), The Dark Knight (2008), Inception (2010), and 12 Years a Slave (2013). (Ja, ik heb dit van Wikipedia…)

Say hello to Hans!

gif1

gif2

Mijn vriend is al jarenlang verslaafd aan filmmuziek. Hij stelt zijn eigen mixjes samen en speelt ze, heel erg hard, af in de auto. Toen we nog geen verkering hadden, gaf hij al een mix of drie aan me. Zo lief! Maar genoeg over onze liefdesgeschiedenis en terug naar Hans. Punt is gewoon: een aantal weken terug kwam hij ermee dat hij de concerttickets had besteld voor Hans Zimmer. Één maar: het is in Londen! Helemaal geen maar, dacht ik. Maken we er meteen een weekendje van!

Dus a.s. vrijdag vliegen we naar Londen, voor een weekendje sightseeing en muziek! Ik zelf ben al een keer in Londen geweest. Dus ik hoef niet alles meer te zien. Waar ik wel heen wil is het National Museum, Nothing Hill en …. En verder vooral veel koffie drinken en rondhangen. Maar, de hele zaterdagavond is voor Hans. AAH WAT HEB IK ER VEEL ZIN IN!

02

Zimmer geeft blijkbaar niet vaak concerten, dus is het extra bijzonder. De kans dat ‘ie naar Nederland zou komen was niet erg groot, dus dan komen wij toch gewoon naar Londen? En hoe vet is dit: het wordt gespeeld met een compleet orkest. Filmmuziek, vrijwel allemaal stuk voor stuk episch, in uitvoering in Londen, met een compleet orkest. Enne, in de Appolo Eventim, Hammersmith! Wij gaan zo hard genieten.

Mar effe terug nar Hans. Als je hem nog niet kende, en al helemaal niet luisterde: Ga dat alsjeblieft doen! Het is zo heerlijk om als achtergrondmuziek op te hebben, tijdens het leren of tijdens sporten. Autorijden, bussen, treinen, schrijven, bloggen… Alles!

Ik zeg: Let’s go listen to Hans!

Recommended Posts
Comments
pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!