London, baby

 In EUROPE, GROOT-BRITTANNIË, REIZEN

Het is alweer vier jaar geleden. Vier jaar, dat ik voor het laatst naar de stad van de koffie, rode dubbeldekkers en de Primark ben geweest. Samen met vier toffe meiden zat ik in een (te kleine) hostel kamer met galmende gangen, vieze toiletten, maar mét een metrostation voor de deur. Dit jaar doe ik het anders, ik ga namelijk met mijn vriend. Niets geen hostel kamer, niets geen vieze wc. Hoop ik…

In oktober vliegen we op een vrijdagavond richting Londen. Het vliegtuig doet er maar iets meer dan een uur over, maar omdat het daar een uur eerder is, komen we ongeveer op dezelfde tijd aan als dat we wegvlogen.. Dacht ik.. Ik vind tijdsverschil altijd zo moeilijk! Maar mijn punt is: de vlucht is erg kort. Prima dus!

Vorige keer ben ik met de bus en de trein geweest. Een lange reis, maar daardoor niet minder leuk! In de bus kan je eindeloos kletsen met iedereen, leer je nieuwe mensen kennen als je gemengd zit en kun je lekker slapen, muziek luisteren en vooral uit het raam staren.

What to do about London… Ik ben er natuurlijk al een keer geweest, dus echt álle bezienswaardigheden afgaan is niet echt waar ik om sta te springen. Bovendien zijn we de zaterdagavond al kwijt aan een concert van Hans Zimmer, de eigenlijke reden waarom we naar Londen gaan. Benieuwd naar het concert? Daarover later meer.

Dus wat gaan we wel doen? Ik heb genoeg ideeën. Lekker terrassen. Lopen door de winkelstraten. Chillen in hyde-park. Uitslapen en tot laat rondlopen. Of vroeg naar bed en vroeg opstaan. Of gewoon niet slapen en alleen maar rondlopen. Koningin Elizabeth stalken. Duiven voeren. Langs het geldmuseum. Sherlock zoeken tussen alle mensen op straat. Koffie drinken voor het Nationaal Museum. Winterjassen kopen – die we overigens allebei ècht nodig hebben. Foto’s maken van mensen. Foto’s maken van ons eten. Foto’s maken van elkaar. De Tower Bridge bezoeken in de nacht.

Of gewoon toch alle bezienswaardigheden bekijken. We zien wel.

Ben jij wel eens in Londen geweest?

 

Recommended Posts
Showing 2 comments
 • E
  Beantwoorden

  Een tip voor in Londen is Shakespeares Globe. Ik denk dat jij en rj dat wel leuk zullen vinden! 😉 Het is wel een endje verder weg, en aangezien jullie een weekend gaan moet je het wel echt leuk vinden om te gaan, anders zou ik het niet doen.

  Liefs

 • Claire
  Beantwoorden

  Ja! Ik was er deze zomer drie dagen met mooi weer en heb er belachelijk veel van genoten (zie m’n blogpost erover!). Heb je met de blauwe fietsjes rondgereden? Ik wil echt snel nog eens terug!

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!