London Diary #2

 In EUROPE, GROOT-BRITTANNIË, REIZEN

Na twee eindeloze tentamenweken en een weekend naar Texel kom ik eindelijk weer toe aan bloggen. Ik had mijn trip naar Londen nog helemaal niet afgerond! Wel had ik al deel één met jullie gedeeld. Klik hier. Daarom deel ik vandaag deel twee van mijn reis met jullie. Enjoy.         WP_20141011_18_57_44_Pro

Nadat we hadden gegeten op Leicester Square, treinden we door naar waar Hans zou optreden. Lees mijn verslag over dat optreden hier. Het concert was echt super, echt genoten.

WP_20141011_21_49_34_Pro WP_20141011_22_00_44_Pro

Er waren wel drie rijen met muzikanten en daarachter nog een koor. Het was echt waanzinnig en overweldigend!
Na dit concert zijn we richting Earl’s Court gegaan, daar zat ons hotel. We waren heel moe van de hele dag lopen en hadden een super dag gehad!

WP_20141012_10_59_28_ProDe volgende morgen was het tijd voor een lekker ontbijtje! We besloten om naar Covent Garden te gaan, er hangt daar een heerlijke sfeer. Uiteindelijk belandden we in een biologisch eettentje, waar we lekker een ontbijtje met ei namen. Beetje gek, maar de koffie werd geserveerd in kommen i.p.v. mokken of glazen. Nog nooit meegemaakt, en erg handig vond ik het niet. Maar ja, biologisch hè.

WP_20141012_11_52_11_Pro

Daarna gingen we naar The Britisch Museum. Vorige keer in Londen was ik er ook al heen geweest, en nu wilden we toch weer. Ik vind geschiedenis erg leuk en houd ervan om door museumzalen te struinen en wat geschiedenis te leren en lezen. Vooral het oude Griekenland, Egypte en Mesopotamië vind ik erg interessant.

WP_20141012_14_19_51_Pro

Na het British Museum hebben we nog wat gedronken en kan je heel gemakkelijk naar Oxford Street wandelen. We hebben de hele straat afgelopen, waarna we uiteindelijk bij Hyde Park uitkwamen. We waren nu ècht moe, en we hadden al drie keer in een café gezeten. Toen zagen we de leuke stoeltjes in Hyde Park, waar je tegen een kleine betaling een uur mocht chillen. Geweldig. 🙂

WP_20141012_15_49_50_Pro WP_20141012_15_53_39_Pro

Na een uur moesten we van de lekkere stoeltjes af en bezochten we de Tower of London. We vroegen ons af waarom het zo druk was, maar al snel werd het duidelijk. Er werden namelijk neppe rode roosjes geplaatst rond het gebouw. We wisten niet waarom, maar later werd dat duidelijk. Ik vond deze website. Het was namelijk 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. De Britten wilden dit herinneren door een rode zee van rozen te plaatsen voor de soldaten die overleden zijn, en elke roos die werd geplaatst kostte 25 pond. Dit ging dan weer naar speciale hulporganisaties binnen Groot Brittanië.

WP_20141012_15_57_48_Pro WP_20141012_16_04_55_Pro 1

Daarna liepen we door naar de London Bridge. Als je in Londen bent, moet je hem even gezien hebben. Ook al is het vrij onhandig qua locatie. Uiteindelijk hadden wij nog wat tijd vrij waardoor we de metro nog pakten. Altijd leuk, eventjes langs het water lopen.

Dit was mijn trip door Londen. Heb jij nog tips wat je eigenlijk moet zien naast de algemene bezienswaardigheden? Laat het achter in een reactie.

Liefs,

Roëlle

Volg jij me al op Twitter?

Volg jij me al op Facebook?

Volg jij me al op Instagram?

Volg jij me al op Bloglovin’?

 

 

Recommended Posts
Showing 2 comments

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!