Mijn top-10 city dream list

 In AZIË, EUROPE, REIZEN, TIPS & TRICKS

‘Een mens mag altijd dromen’… Zo denk ik maar als ik mijn top 10-lijst bekijk. Zoveel te zien en zoveel te doen! In Europa zijn er veel gave steden, maar ik wil graag verder gaan dan alleen Europa! Kijk mee naar mijn top tien stedentrips die ik ooit hoop te maken. Jeps.

Ik in Sydney, Australië. Vanaf hier had ik mooi uitzicht op de Harbour Bridge.
#10: DUBLIN
Ik weet niet precies wat er te vinden is in Dublin, of hoe de mensen er zijn. Wat ik wel weet is dat de stad me enorm aanspreekt en ik sowieso een keer naar Ierland wil.
#9: REYKJAVIC
Het feit dat ik niet eens weet of ik het correct gespeld heb, zegt al iets over mijn kunnen en weten over Reykjavic. Ik zou heel graag eens deze hoofdstad van Ijsland bezoeken. Het is een koude plek maar om deze stad heen is zoveel natuur te bezoeken en te zien! Heel andere natuur dan wat je in het vasteland van Europa zal vinden.

#8: MOSKOU
Weer een stad waar het voornamelijk heel koud is, maar ik heb het nu dan ook niet over zonvakanties. Rusland lijkt me een enorme cultuurshock. Zo anders! Laat mij maar lekker ontdekken hoor!

#7: BOEDAPEST
Een vriend van me is naar deze hoofdstad geweest. De stad bestaat uit twee gedeeltes, Boeda en Pest, gescheiden door de rivier. Lijkt me een mooie stad van Oost-Europa.

#6: NEW YORK
New York, The Big Apple. Metropool, wereldstad. Graag zou ik een keer deze mega stad bezoeken.

#5: KOPENHAGEN
Een van mijn vriendinnetjes haar moeder komt oorspronkelijk uit Denemarken. Ze gaan elke zomer terug naar Denemarken, naar haar familie. Ik heb van haar wat Deens geleerd. En in Scandinavië ben ik nog nooit geweest! Genoeg redenen om deze stad te bezoeken!

#4: MILAAN
De stad van mode. Binnenkort ga ik met mijn vriendinnetje naar deze stad in Noord-Italië! Tijd voor een stedentrip.

#3: KAAPSTAD
Ik wil gewoon een keer naar Zuid-Afrika. Iets in dat land spreekt mij zo erg aan! Sowieso wil ik nog een keer stage lopen in Afrika, of er vrijwilligerswerk doen – als dat mogelijk is. Kaapstad zelf is niet de veiligste stad om te verblijven, maar toch.

#2: MARRAKESH
Niet de hoofdstad van Marokko, maar toch zijn de mogelijkheden in Marrakesh oneindig. De sfeer is typisch Oosters, heb ik me laten vertellen. Verder kan je ook buiten de stad veel zien.

#1: PRAAG
Deze stad heb ik echt al jaren op mijn lijstje staan. De stad is hopeloos romantisch, je kan er verdwaald raken in alle steegjes. Ik bewaar deze stad voor een keer romantisch struinen door alle straatjes en over alle bruggetjes met mijn vriend. 🙂

 

Recent Posts
Showing 4 comments
 • Laura
  Beantwoorden

  Praag is prachtig! Verder komen onze lijstjes wel overeen. IJsland lijkt me heel mooi! En Zuid-Afrika lijkt me ook erg bijzonder.

 • Femke
  Beantwoorden

  Praag ga ik waarschijnlijk heen deze zomer, op bezoek bij mijn beste vriendin want die is Tsjechisch :). Hele leuke lijst, veel van deze steden wil ik ook nog graag zien!

  liefs,
  Femke

 • Shivani
  Beantwoorden

  New York, daar zou ik ook graag een keertje naartoe wilen:)

 • Talitha
  Beantwoorden

  Zitten hele mooie steden bij! Ik zou graag een keer naar Ierland willen!
  Australie lijkt me ook heel vet, leuke foto!
  Het recept van het quinoa ontbijt waar je naar vroeg, zet ik binnenkort online!

  xlove.

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!