Onze rondreis door Andalusië, #1 | Spanje

 In EUROPE, REIZEN, SPANJE

Heb je altijd al gedroomd om de mooie wit geschilderde dorpjes in het zuiden van Spanje te zien? Houd je van zon, zee en strand maar wil je ook flink ertegenaan, kilometers maken, steden bezoeken en vooral veel cultuur snuiven? Ik in elk geval wel, en mijn lieve vriend gelukkig ook. In Andalusië kunnen we onze harten ophalen. Zoveel moois heeft onze rondreis voor ons in petto! Lees mee hoe onze rondreis tot nu toe gaat!

Malaga

We begonnen afgelopen donderdag onze tocht in Malaga, de badplaats met langgerekte shopstraten, opgedirkte havenplaats en heerlijke tapastentjes. Hier bleven we zo’n drie dagen, voordat we onze huurauto ophaalden. In deze drie dagen hebben we geslenterd, cocktails gedronken, tapas gegeten, genoten, gezond en vooral veel geflaneerd in de avond. Malaga was een heerlijke stad. Voor meer tips kan je hier klikken.

Dat waren de afgelopen drie dagen. Vanmorgen zijn we teruggegaan naar het vliegveld voor de huurauto. Dit was een hels karwei, omdat we de huurbalie niet konden vinden met onze zware koffers en tassen. Tien liter zweet later kregen we een mooie blauw (!) Volkswagen Polo mee, die overigens heerlijk rijdt – aldus vriendlief. Ikzelf kan/mag niet rijden, omdat het zoveel meer geld zou kosten wat we liever in cocktails en tapas steken. Vandaag zijn we dus na drie dagen uit Malaga vertrokken om in Granada aan te komen. De rit naar Granada was heel mooi, we namen de strandroute. We hebben ontbeten op een verlaten strand toen het nog koel was, we dronken koffie aan een straatrestaurantje, we haalden lunch in Nerja (een badplaats rechts van Malaga) en reden de snelweg op voor een route naar Granada.

4

Granada

Hier blijven we zo’n drie nachten, in een mooi pensionnetje via AirBNB. Onze hostess heet Natalia, en ze kletst je de oren van het hoofd. Ze benoemd bijna iedere straatnaam die er te belopen valt hier in Granada. Ze is ontzettend aardig, en onze studio is heerlijk koel. Eerlijk gezegd waren we blij dat we überhaupt ergens waren.

We reden in Granada meteen naar het opgegeven adres. Maar dit bleek midden in het oude stadscentrum te zijn. Resultaat? Rijden op wegen die voor taxi’s zijn en geen mogelijkheid om om te keren of af te slaan, weggetjes waar je nauwelijks je auto uit kon stappen en doodlopende straatjes zonder parkeerplekken. Wat bleek nou? Je moet vijftien minuten verderop parkeren, buiten het oude centrum. En daarna lopen naar de studio. Met het zweet onder onze oksels hebben we wonder boven wonder nog een gratis parkeerplek weten te vinden. – shoutout aan mijn vriend, die elk weggetje heeft weten te trotseren ondanks alle zweetmomenten! Helaas moesten we daarna wel een heel end de heuvel op met onze zware tassen. Die klim hebben we wel gevoeld!

5

Maar we zijn er nu! We gaan zo boodschappen doen en snel koken. Voor het eerst weer zelf koken, na elke keer uit eten in Malaga. Misschien pasta… Goed idee.

 

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Dionne
    Beantwoorden

    Wauw! Wat ziet het er mooi uit! Zelf ga ik in september naar die kant! Tof!

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!