Onze rondreis door Andalusië, #3 | Spanje

 In EUROPE, REIZEN, SPANJE

Oh, oh, oh, wat is de tijd toch weer snel gegaan. Ik herinner me nog de ochtenden laat opstaan en slenteren door de steden totdat het te heet was. Ik herinner me nog de avondjes met cocktails terwijl we keken naar de vele Spanjaarden die voorbij kwamen slenteren. Wat ging deze reis idioot snel, maar wat was het een geweldige reis! Vorige keer vertelde ik jullie over Granada, Jaén en Cordoba. Vandaag gaat mijn verhaal verder bij Sevilla.

Sevilla

Aah, Sevilla. De stad die me werd omschreven als de ‘oven van Spanje’ door een mede-blogger. Niets minder bleek waar te zijn: deze stad is echt heet in de zomer! Toch koelt het wel heerlijk af ’s nachts, waardoor ons balkonnetje heerlijk was om een boek te lezen.
Via Wimdu hadden we een appartementje gehuurd, vlak naast het centrum in Sevilla. De straat heette Calle Sol (Zonnestraat), wat heel toepasselijk was. De eigenaar was heel aardig, maar sprak alleen Spaans. Dit leverde een aantal hilarische momenten op en misverstanden. Toch, als je naar een hotel bent of een appartement waar ze alleen Spaans spreken, en geen vloeiend Engels, dan weet je dat je goed zit. 😉
Sevilla was een hele mooie stad. Als je hier bent is de absolute eerste aanrader om Real Alcazar te bezoeken. Dit zijn de oudste paleizen in Europa die nog worden gebruikt wanneer de koning in Sevilla is. Tevens was de kathedraal van Sevilla, die je naast het Real Alcazar kan vinden, ook een aanrader. Als je goedgelovig bent, ligt Columbus onder die kerk begraven, zo claimen ze. Als je toch een kaartje hebt voor de kathedraal, beklim dan ook even de Giralda toren.

Dagtochtjes

Vanuit Sevilla hebben we meerdere tripjes kunnen maken. Vlakbij Sevilla ligt een natuurpark, Doñana Park genaamd. Toen we lazen over dit natuurpark, wisten we dat we erheen wilden. Je kan hier allerlei soorten vogels spotten (ook flamengo’s) en de Lynx. We zijn naar El Rocio gereden, een soort Western-dorpje met zanderige wegen en verlaten pleinen. Vanaf hier zijn we te paard richting het duingebied van het natuurpark vertrokken.

Ook hebben we een rondtrip gemaakt langs Vejer de la Frontera, het strand naast Cadiz en Jerez de la Fontera. Vejer de la Frontera is een uiterst typisch pueblo blanca, een wit dorpje, hoog in de bergen. Dit dorpje is heerlijk om foto’s te maken, de oude toren te beklimmen of om lekker een uur doorheen te slenteren. Jerez is beroemd om zijn Sherry. Toen de Engelsen het toenmalige stadje Cherry (Moorse naam) hadden ontdekt, en hun wijnen, werd de wijn Sherry genoemd. Later werd het stadje een nieuwe naam gegeven: Jerez.

Ronda

Vanuit Sevilla zijn we doorgetrokken naar Marbella. Onderweg hebben we een stop gemaakt in Ronda. Dit is een absolute aanrader, ga alsjeblieft naar Ronda! Bekend om zijn klif dwars door het stadje is het absoluut toeristisch. Gelukkig zijn er nog genoeg plekjes om te bezoeken waar niet hordes toeristen foto’s staan te maken. Lees hier over de ideale wandelroute door Ronda.

Volgende week komt deel vier online, het laatste deel.

26 25 24 22 21 20 1

Recommended Posts
Showing 3 comments

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!