Pure verwennerij in Bourgondië | Frankrijk

 In EUROPE, FRANKRIJK, REIZEN

Met een vakantieverblijf in het Franse Bourgondië verwen je jezelf en je reisgenoten met een afwisselende vakantie. Liefhebbers van cultuur vinden hier historie en kunst, wijnliefhebbers kunnen de mooiste wijngebieden ontdekken. Je kan maximaal genieten van de omgeving tijdens een wandeling of fietstocht, meer kan je je niet wensen! Lekker eten in een restaurant of eenvoudig op een terrasje is fantastisch dankzij de Franse gastronomie.

De wijngebieden

De omgeving van Bourgondië verkennen op de fiets, met de auto of op de motor is heerlijk in deze regio. Je kan kiezen uit verschillende tochten die leiden langs de wijndorpen, meer of minder bekende plekjes en wijnboerderijen. Als je kiest voor de Routes des Grands Crus ontdek je de liefelijke en mooie glooiende wijnvelden waar bekende wijnen worden geproduceerd zoals de Chambertin of de Clos de Vougeot. Andere wijngebieden zijn de Cote Chalonnaise, de Maranges of Couchois. Je kan zeker genieten van het landschap met wijngaarden, bossen, heuvels met daartussen de dorpjes, kerken en kastelen. De meeste wijngaarden openen hun deuren voor de bezoekers, ze zijn met recht trots op hun heerlijke wijnen en laten je graag kennis maken met de Franse wijncultuur.

Ontdek de mooie steden in Bourgondië

Deze regio huisvest diverse mooie steden en dorpen, enkele worden gewaardeerd als de Mooiste dorpen van Frankrijk. Dijon is de hoofdstad en de stad met de honderd klokkentorens. In deze stad staat het grootste kunstmuseum van Frankrijk in de vorm van het Museum voor Schone Kunsten. Je kan hier 10.000 tekeningen en ruim 60.000 gravures en talloze 19e eeuwse beelden bewonderen. Andere musea in de stad zijn bijvoorbeeld de Wetenschapstuin of het Elektriciteits- en Lichtmuseum. Bezoek een van de Mooiste dorpen van Frankrijk zoals Semur en Brionnais. Je zal zien dat dit terecht is als je het kasteel van Saint Hugues ontdekt of de adellijke huizen, de tuin en de kerk van Saint Hillaire. In Noyers sur Serein staan nog de prachtige goed bewaarde houten vakwerkhuizen en in de herfst wordt hier de beroemde truffelmarkt gehouden. In Flavigny sur Ozerain kan je nog rondwandelen in de Middeleeuwse straatjes. Een andere mooie plaats die je zou kunnen bezoeken is Auxerre waar je een groot amfitheater zult ontdekken uit de Romeinse wereld. De kapel van het klooster Saint Gildard en Nevers is een belangrijke bedevaartplaats waar velen rust en troost hebben gevonden.

Kortom: in Bourgondië kan je de mooiste plekjes ontdekken, waar je met volle teugen van zult genieten.

 

2

 Content en beeldrechten van Vakantie-Frankrijk.nl. Deze blog is ontstaan uit een samenwerking. 

Recommended Posts

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!