Reistip: Lonely Planet webshop!

 In REIZEN, TIPS & TRICKS

Toen we in Thailand onze mooie Lonely Planet van Singapore & Maleisië moesten achterlaten, moest ik wel even slikken. Onze rugzakken waren al veel te zwaar. Reisgidsen meesjouwen van landen waar we al waren geweest, had niet zoveel nut. Ik legde – met veel moeite en pijn in mijn hart – mijn Lonely Planet in de uitwisselboekenkasten van het hostel. Door de maanden die daarop volgden, moest ik dit nog een paar keer doen. Zo legde ik de Lonely Planet van geheel Australië (1000+ pagina’s) weg en moest ik helaas mijn reisgids van Laos op een tafel achterlaten. Helaas pindakaas voor mij, want sjouwen met zes boeken – omdat je ze zo mooi vindt – doe je niet op backpacktrip. (Overigens kocht ik wel een volledige Engelstalige verzamelpocket van de boeken van Jane Austen in Thailand – bizar maar waar.)

Waarom ik van Lonely Planet houd
Deze reisgidsen hebben echt mijn hart gestolen. De boeken hebben een enorm mooie cover, liggen fijn in je hand en zijn vooral heel erg handig in gebruik. Ondanks dat de boeken enkel in het Engels worden uitgegeven, heeft de Lonely Planet mij nooit teleurgesteld. LP heeft me bij gestaan toen ik op zoek was naar hostels in kleine verlaten dorpjes of de weg zocht om vijf uur in de ochtend. Want die kaartjes hè, die zijn zo fijn. Wat mij vooral opvalt bij het gebruik van de Lonely Planets, is dat ze zelfs van de kleinere dorpjes kaartjes afdrukken. Dat maakt backpacken en rondreizen een stuk makkelijker!
Naast dat deze gidsen heerlijk praktisch zijn, vind ik het heerlijk dat ze altijd goudeerlijk zijn in hun reistips. Hoewel de Lonely Planet nooit een trekpleister niet zal noemen, omdat ze die plaats het noemen niet waard vinden, doen ze dit wel altijd. Daarbij vermelden ze altijd eerlijk dat ze er zelf niet zo enthousiast over zijn. Zo noemde de Lonely Planet de plaats Phattaya in Thailand een “overgewaardeerde strandplek met te weinig ligplaats. Mocht je het fijn vinden om dicht op elkaar te liggen: dit is jouw bestemming”. Was that sarcasm?

Plannen voor de zomer
Wij hebben nog steeds geen reisplan gemaakt voor aankomende zomervakantie. In augustus willen we heel graag drie weken rondtrekken over De Balkan, een streek waar wij nog nooit zijn geweest. Landen waar we aan denken zijn Kosovo, Montenegro, Servië en bijvoorbeeld Albanië. We weten alleen nog steeds niet hoe en wat. Laatst wilden we eindelijk ons plannetje smeden. Toch kwamen we erachter dat we iets van houvast misten, een basis waarop we kunnen baseren waar we heen willen – en vooral ook: wat we graag willen overslaan. Toen kwamen we achter de 3 voor 2 deal van Lonely Planet. Perfect!

Tip: 3 voor 2
In de webshop van de Lonely Planet kun je nu 3 reisgidsen bestellen voor de prijs van 2. Perfect! Wij bestelden meteen drie nieuwe reisgidsen. Eerlijk gezegd is het uitzoeken van de drie boeken een feestje: het lijkt net alsof je kiest waar je heen gaat reizen. Bijna elke plek in de wereld is in één van de reisgidsen te vinden. Het was dus tegelijkertijd best moeilijk om drie boeken te kiezen.

Welke hebben wij besteld?
Uiteraard hebben we een reisgids voor Zuid-Oost Europa besteld. Deze gids kan ons hopelijk eerlijk vertellen wat we zeker moeten zien en wat we vooral moeten overslaan. Daarnaast willen we ooit een rondreis Italië maken, en is mijn vriend helemaal dol op dit land. Een mooie Lonely Planet over Italië mocht daarom ook zeker niet missen. Als laatste kozen we voor een van de nieuwste gidsen: Lonely Planet The Netherlands. Zo kunnen we dichtbij huis toch de mooiste plekjesvinden! Ik ben erg benieuwd naar deze laatste.

Ik ben duidelijk helemaal gek van de Lonely Planet, maar wat vind jij van deze reisgidsen??

 

lonely-planet-netherlands
lonely-planet-italie
lonely-planet-eastern-europe
Recent Posts

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!