Reistip: Reis met… de OV-fiets!

 In EUROPE, NEDERLAND, NOORD-HOLLAND, REIZEN, TIPS & TRICKS

Afgelopen week wilde ik met een vriendinnetje een dagje naar Amsterdam. Zij omdat ze verzot is op die stad, ik omdat ik er redelijk dol op ben. Ondanks dat het natuurlijk een mooie stad is die voor mij heel dichtbij huis is, ga ik er te weinig heen. Iedere keer als ik onze hoofdstad bezoek, raak ik namelijk verdwaald. Dit is niet overdreven. Dit resulteert vaak in een kort bezoekje. Zo heb ik nog nooit Amsterdam goed bekeken als een toerist. Daarom besloten we maar eens lekker toeristisch door de stad te dwalen. Uiteraard wel met een plattegrond…

We hebben gekozen om op de fiets Amsterdam te verkennen. Uiteraard woon ik zelf niet in Amsterdam (dan zou ik er nooit verdwalen, denk ik?!). Ik had dan ook geen fiets daar staan, helaas. Maar, daarvoor hebben wij een hele handige oplossing gevonden. Waarschijnlijk gaat iedereen die dit leest mij behoorlijk idioot vinden dat ik dit nu pas ontdek. Maar dat maakt me even niet uit, ik ben er namelijk helemaal weg van! We leenden namelijk een OV-fiets. Zo’n geel-blauw fietsje, met een veel te kort kettingslot maar wel een prima zadel. Dit beestje leenden wij al voor 3 euro per persoon voor 24 uur. SAY WHAT! Ik weet het, ik ben er ook helemaal ondersteboven van.

We hadden al eerder OV-fietsen geleend voor nachtjes uit in Utrecht, maar dat was altijd op iemand anders’ abbonement. Je moet namelijk een OV-fietsabonnement afsluiten, die je aan je OV-kaart koppelt. Vanaf dan kan je altijd fietsen huren. In (bijna) elke grote stad zijn er verhuurpunten. Dit is ideaal om een stad lekker snel te verkennen, zonder na de tweede bezienswaardigheid al moe te zijn. Bovendien kan je je als Hollander even thuis voelen in zo’n grote stad, op jouw eigen fietsje.

Je sluit een abbonement af voor 10 euro per 12 maanden, waarna iedere fiets 3 euro per 24 uur kost. Let wel op dat je de fiets weer op dezelfde locatie inlevert (er zijn vaak meerdere verhuurpunten per stad), anders kost het je extra geld.

Wij hebben in elk geval Amsterdam eens van een andere kant bekeken. Zo hebben we heel toeristisch elke bezienswaardigheid gezien, gingen we naar de Hortus Botanicus en deden we gewoon boodschappen bij de Albert Heijn voor onze lunch in het Vondelpark. Leuk om bij andere steden ook te doen!

ov-fiets-1

ov-fiets-2

ov-fiets-3

ov-fiets-4


Recommended Posts

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!