Reistip: Stay.com

 In REIZEN, TIPS & TRICKS

Nooit meer op zoek naar de dichtstbijzijnde metrohalte. Nooit meer uren lopen omdat je verdwaald bent omdat je stadskaart niet accuraat is. Nee, vanaf nu weet je waar je heen moet, gewoon via je mobieltje!
Wauw. Wat is deze app handig zeg! Ik was altijd op zoek naar kaartjes van een stad en de relevante bezienswaardigheden. Nu is dat gewoon te combineren in één app voor op je mobiele telefoon of tablet! Super handig om mee op stap te gaan, zonder internet te gebruiken tijdens het gebruik van de app! Dat ik deze app niet eerder heb gedownload…

Wat is het?

Stay.com is een platform waar je ‘stadsgidsen’ kan downloaden, bijvoorbeeld als je wifi hebt, thuis of in een restaurant. Met dat je de stadsgids download, krijg je een kaart, verschillende wandelroutes en speciale plekken die het waard zijn om te bezoeken. Wanneer je deze plekken wil bezoeken, kan je dat aangeven en worden de plekken aangekruist op het kaartje. Hierdoor wordt het je heel makkelijk gemaakt. Je kan precies zien waar je loopt en waar de bezienswaardigheden zijn, maar ook de beste restaurants, supermarkten, winkelcentra of dat ene speciale cafeetje.
Ook kan je tips krijgen van mensen die al in ‘jouw stad’ zijn geweest en hun tips hebben achtergelaten op het platform van Stay.com. Zo is het heel makkelijk om de hotspots te zien, maar ook de onontdekte straatjes en speciale winkeltjes! Ideaal!

prague

Praag

In Praag heb ik deze app uitgeprobeerd. Thuis had ik de app gedownload, vervolgens op Praag gezocht en de kaart gedownload. Voilà. Daarna ben ik een beetje door alle tips heen gaan bladeren en heb ik een aantal highlights uitgezocht die ik graag wilde zien en die op mijn kaart geplaatst. Zo, toen had ik alles al geregeld! In principe kun je zo de stad gewoon in!
Wat nog een leuk extraatje is, is dat je kan bijhouden welke bezienswaardigheden van je kaart je al hebt gezien, en je kan ze vervolgens ook raten! 0-5 sterren.

Geen internet

Echt een hele fijne app dus, want thuis had ik heel snel de kaart gedownload (duurt echt heel kort!) en vervolgens kon ik in Praag mijn internet uitzetten (geen roaming) en toch de kaart bekijken, zolang ik wilde. Heel fijn, want internet in het buitenland kost ongelooflijk veel en door het overzicht van bezienswaardigheden op de app is het heel makkelijk navigeren langs de belangrijke stukken van de stad!
Kortom, echt een aanrader deze app!

 

Zoals altijd,

Roëlle

bron afbeeldingen

Recent Posts
Comments
  • Talitha
    Beantwoorden

    Super handig! Dat is echt precies wat ik nodig heb, bedankt voor de tip!

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!