Rondreis door de Balkan #1: verwachting en route | Oost-Europa

 In Bosnië en Herzegovina, EUROPE, Kosovo, Kroatië, Montenegro, Oostenrijk, REIZEN, Servië

Nog twee dagen en dan gaat onze droom echt uitkomen: een rondreis met onze eigen auto door Zuid-Oost Europa: de Balkan! We wilden al een tijdje vrienden bezoeken in Kosovo, en besloten er gelijk maar een zomervakantie voor uit te trekken. Aan reis-input kwamen we niet tekort: zodra we ons gingen verdiepen in enkele landen in deze regio, hadden we geen spijt van onze keuze. Wat verwachten we van de rondreis en welke route nemen we? Lees snel verder.

Wat is onze verwachting

Vorig jaar hebben wij een rondreis gemaakt door de wondere wereld van Andalusië, Zuid-Spanje. De blogs die ik daarover schreef kan je hier terugvinden. Deze rondreis bestond uit veel steden, bergen, architectuur en hoge temperaturen. De rondreis van dit jaar verwachten wij compleet anders te zijn. Hoewel er in de Balkan ook veel bergroutes zijn (lees: je ontkomt er niet aan), verwachten we dit jaar ook veel watervallen, dalletjes, grijze steden, diepe geschiedenis, veel verhalen. Natuur en historie vooral. Ook een cultuur die we nog nooit hebben ontdekt.

We bezoeken zes landen in deze rondreis door de Balkan, allemaal landen waar ik zelf nog nooit op reis ben geweest. Een streek waar ik nog nooit ben geweest. Daarom is het lastig goed te weten wat je te wachten staat, ik weet dit dan ook niet. We hebben zo veel mogelijk ingelezen, maar veel recente reisblogs over deze streek staan niet online. Daarom hoop ik jullie de aankomende tijd meer te kunnen vertellen over deze streek. Stay tuned!

Onze route

Vanuit Nederland is het een helse rit om meteen naar één van de Balkanlanden te rijden. We willen beginnen in Servië, maar om de reis te onderbreken, slapen we eerst twee nachten in Wenen. Daarna trekken we naar Servië, waar we Subotica, Novi Sad, Belgrado en Novi Pazar aandoen, dan zijn we in Kosovo te vinden (erg benieuwd naar dit land!). We reizen vervolgens via Albanië naar Montenegro, waar we slapen in Ulcinj en Kotor. Dan trekken we naar Kroatië voor Dubrovnik, steken we de grens over naar Bosnië en Herzegovina voor twee nachten in Sarajevo en zijn we vervolgens twee nachten in Split te vinden. Dan reizen we terug via Salzburg, terug naar Nederland.

Check onze rondreis door de Balkan-route via Google Maps:


Recommended Posts
Showing 2 comments
 • Germen en Mieke Huijser
  Beantwoorden

  Grootse plannen, ziet er goed uit! Goeie en veilige reis! Genieten maar! We lezen graag mee. Lfs, ons OGTM

 • Jannie
  Beantwoorden

  Prachtig filmpje! Jullie genieten fijn!
  Ga nog even door en ik geniet mee!Groetjes

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!