Thai Massage, een impressie

 In AZIË, REIZEN, THAILAND

In Thailand kan je er niet omheen: massages. Voetmassage, hoofdmassage. Reflexology en het trekken en duwen van de Thai-massage… Overal waar je loopt hangen bordjes naar de dichts bijzijnde massagesalon. En als Westerse toerist krijg je een heleboel massages aangeboden. Wat was mijn ervaring hiermee? Spoiler: het is een wat langere blog dit keer.

Wij zijn in Lopburi naar een massagesalon geweest. We wilden al een tijdje maar waren wel bang voor de Thaise techniek (heel ruw en elastisch) en stiekem waren we ook bang dat we in een verkeerde massagesalon terecht zouden komen. Toch probeerden we het.
We kwamen bij een vrouw die ons had opgewacht bij de lokale 7/11 (een supermarkt) en ons over het spoorlijn meenam naar haar huis. In haar huis had ze een gedeelte een guesthouse, die ze ons graag liet zien. En daarna kwamen de kamers waar de massage werd gegeven. Al met al vonden we het jammer dat we niet hier logeerden, maar in het centrum van het dorp. Helaas loop je als backpacker niet eerst een grote afstand voordat je ergens een kamer boekt.
Ik dwaal af. Na een vriendelijke kennismaking met de andere twee masseuses en brede glimlachen gaven ze ons speciale broeken om aan te trekken. In deze katoenen lappen konden we namelijk flexibeler bewegen, legde ze uit. Dit was al een voorbode van de massage: moeilijke posities waren sowieso onvermijdelijk, dat wisten we.

Mijn broek zat helaas veel te strak (“You like eating, no?”) waarna ik een mega-broek in mijn schoot geworpen kreeg. Twee minuten later lagen we dan eindelijk, op matjes op de grond. Muziek aan en de spanning steeg. Eigenlijk had ik hele goede verwachtingen! Al gauw werden we in allerlei posities en houdingen getrokken. De vrouwen waren zelf heel klein en vrolijk, maar vooral heel flexibel. Uiteindelijk was het heel erg ontspannend en ook wel een uitdaging: kijken hoe flexibel je bent.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het probleem/punt met Thai Massage is alleen dat het vrij intiem is. Wij als vrouwen merkten het al, ze duwen op bepaalde punten in je benen, steeds hoger en hoger totdat je zelf gaat denken: “Gaat ze nu nog hoger?”. Het was niet té intiem, maar wel op het randje. Handen en armen worden op alle mogelijke plekken gezet, van de masseuse maar ook van jezelf.
Ik kan me voorstellen dat het voor lokale Thaise vrouwen die masseren, het moeilijk is om (vooral mannelijke) toeristen het goede idee te geven. Het is zo intiem dat aanrakingen al gauw veranderen in een andere vraag vanuit de toeristen. En als ze met veel geld komen, kan ik me inbeelden dat de stap voor Thaise vrouwen zo is gezet.
In verschillende massagesalons worden namelijk een “Gift” achteraf gegeven. Soms wordt er speciaal naar gevraagd. Als toerist word je er vanuit je guesthouse voor gewaarschuwd op te letten bij massages. Bij één salon in Thailand zag ik al een bordje met: ‘massage, no sex‘ hangen in het raam. Apart dat het zo uit de hand is gelopen. Het wordt nu zo normaal geacht dat je van te voren moet aangeven wanneer het in jouw salon niet plaats vindt!

Het is zo moeilijk om een oudere westerse man met een jonge Thaise vrouw te zien. Is het oprecht liefde of simpel sekstoerisme? Liefde, of geld? Soms moet je als reiziger maar accepteren dat je het nooit zal weten…

Recent Posts

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!