Je zou zweren dat je er al was | DE VAKANTIEBEURS

 In REIZEN, TIPS & TRICKS

Twaalf grote hallen, talloze kraampjes, verkleedde mannen en vrouwen en lekker eten. Het is deze week weer tijd voor de vakantiebeurs, de plek waar alle reisorganisaties bijeen komen om de consument aan de reis te helpen. Vandaag was ik er bij. En eigenlijk zou jij ook moeten gaan.

Wat is het?

De vakantiebeurs is een evenement waar alle grote, en kleinere, reisbureau’s en -adviseurs samen komen om de bezoekers te helpen met boeken, beslissen of om gewoon te inspireren. Elk jaar worden er twee gastlanden gekozen om de beurs omheen te bouwen. Over deze twee gastlanden zijn extra veel kraampjes te vinden.

De beurs vindt plaats in de Jaarbeurs. Dit zijn twaalf hallen, vol met kraampjes, terrasjes, optredens en zelfs een camping! Deze hallen hebben elk een eigen werelddeel als thema. Je kan hier van alles doen: advies vragen, rond lopen op een markt, je wanen in de jungle, een dansvoorstelling bekijken.
In de twaalfde hal vind je de camping by night. Dit vind ik zelf het vetste onderdeel van de vakantiebeurs. De hal is donker gemaakt, je waant je op een echte camping door de vele tentjes en bomen die langs het pad staan. Daarnaast kan je er ook marshmallows roosteren! Wat mij betreft zijn alleen die marshmallows zijn al je ticket waard.

Mijn dag op de vakantiebeurs

Vanochtend om negen uur was het zover. Ik was naar het bloggers evenement van de vakantiebeurs, samen met Roëll van WeAreTravellers.nl. Er werden verschillende presentaties gehouden die interessant waren voor bloggers en marketeers, o.a. door TravelDudes en de E-commerce manager van DFDS Seaways. Kort gezegd hielden ze korte praatjes over hoe marketeers en bloggers het beste samen kunnen werken.
Daarna hebben we veel andere reisbloggers ontmoet. Leuk om te zien wie dezelfde passies hebben zoals jij. Kortom: voor mij geslaagd.

De Vakantiebeurs wordt gehouden van woensdag 14 t/m zondag 18 januari. De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 – 18.00 uur met op vrijdag een avondopening tot 20:00 uur (‘Vakantiebeurs by Night’)

Recommended Posts
Comments

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!