TRAVEL: Waarom Praag al mijn zintuigen prikkelde

 In EUROPE, REIZEN, TSJECHIË

Een maand geleden alweer gingen ik en m’n bestie naar Praag, zij met fotocamera, ik met filmrecorder. Jahwol, Tsjechië. Een uiterst jaloers vriendje, overbezorgde moeder en veilig Nederland achterlatend, gingen we met de TWAALF (+)  UUR DURENDE BUS richting Praag. Vandaag vertel ik jullie aan de hand van foto’s over mijn daagjes Praag! 🙂

 

 

Het begon allemaal in mijn mooie melkherberg… Nee grapje, eigenlijk begon dit sprookje in hartje Utrecht, op de plek waar we werden opgepikt. Het was heel erg vroeg in de morgen dus de zon was nog niet op. M’n bestie besloot een foto te maken van de zonsopkomst!

Het duurde wel twaalf uur totdat we Praag in kwamen rijden. Ondertussen was het al s’avonds en na zo’n lange dag zitten besloten we om maar lekker het hotel te verkennen en te gaan slapen. De volgende morgen gingen we met een tour mee, gegeven door echte Tsjechen. Dit was best wel handig, we wisten meteen de plattegrond van het centrum en hadden de ALLERBELANGRIJKSTE hoogtepunten al meegekregen. Win-win!

Als je Praag komt binnenrijden lijkt alles grauw en heel industrieël, maar naarmate je meer het centrum in gaat verandert het in een sprookjesstad! Je waant je bijna in Sissi of een andere speelfilm!

Eén van de mooiste bezienswaardigheden van Praag is de Karelsbrug. Hier eindigden we en maakten we mooie foto’s van over het water en het uitzicht. Werkelijk mooi, ook bij nacht!

 

 

Hierna gingen we uit eten op het plein van Praag, waarvan je de foto’s zo meteen ziet. Lekker pizza gegeten, best op tijd. Om zes uur hadden we onze pizza’s. Best raar om zo vroeg te eten blijkbaar, het restaurant werd om acht uur pas drukker. Gelukkig hadden we met z’n tweeën genoeg lol en hebben we de drank Bercherovka geproeft (40%, aah!) wat smaakte naar een mengsel van Jagermeister en Baileys. Een kruidendrankje dus! Daarna zijn we nog wat door Praag gelopen by night en zijn we met de metro naar ons hotel gegaan. Good night!

 

Op de bovenstaande foto’s zie je het plein! Jeuj! Praag heeft een centrum wat best klein is, en heel goed te lopen. Bijna alles loopt uit op dit centrum, het plein van Praag. Op het plein zijn vele terrasjes, drie (!) kerken en natuurlijk de astronomische klok (links achter me op de bovenstaande foto). Elke tourist is te vinden op dit plein, en s’avonds is het heel schattig. Je zou verwachten dat het nachtleven echt booming business is hier in Praag, maar dat valt mee/tegen! Veel uitgaansgelegenheden liggen buiten het centrum en zijn gekoppeld aan de seks-industrie. Verder voel je je als meisje niet helemaal 100% veilig, wat weer te maken heeft met dat veel mannen uitgaan in Praag (mede door de seksindustrie, gok ik). Maar s’avonds slenteren en artiesten bekijken is heel goed mogelijk in Praag! 🙂

In de middag gingen we nog de Karelsbrug op en liepen we naar de andere kant, dus van het centrum af. Vanaf de brug heb je heel mooi uitzicht op allerlei andere bruggen en over het centrum. Op de brug zelf staan beelden van heiligen uit de Katholieke kerk en heel veel artiesten/kunstenaars met eventuele expositie. Altijd leuk om langs te struinen!

 

Aan de overkant van de brug keken we even omlaag en zagen we een slotjes-brug! WAUW! Heel toevallig zagen we net een stelletje een slotje ophangen en een #selfie maken, zo lief 🙂

Aan de overkant was ook de Lennon-wall te vinden. Deze muur is John Lennon (schijnbaar) ooit begonnen. Hij schreef een inspirerende quote op en sindsdien schrijven mensen van over de hele wereld hun inspirerende woorden op. Zo ook wij, we waren er echt hoor!!! 😉

Op de terugweg kwamen we dit beeldschone uitzicht tegen. We liepen weer terug over de brug en het werd langzaamaan donkerder. We gingen lekker laat eten en bier drinken. Ik zeg dit apart omdat we 0,5 (!) liter bier kregen in een mok. Daarna nog een glaasje Bercherovka en wijntje gehad op een terrasje, wat een heerlijke afsluitende avond!

De volgende ochtend gingen we namelijk alweer met een camera vol materiaal richting huis, met de twaalf uur durende bus. Wat een lange reis! Busreizen zijn wel heel goedkoop maar echt prettig is het niet!

Ben jij wel eens in Praag geweest?

Zoals altijd,
Roëlle

De foto’s zijn genomen door Renske. Je kan haar tumblr account hier vinden.

Recommended Posts
Comments
pingbacks / trackbacks
  • […] In Maart ging ik met mijn beste vriendinnetje een paar daagjes naar Praag. Lekker een stedentripje, iets wat we samen nog nooit hadden gedaan en bovendien in een land die ik nog nooit had bezocht. Praag was betoverend, het was een stad en een reisje om niet te vergeten. Het is zeker ook een stad die ik nog eens wil bezoeken. Kijk hier voor mijn verslag… […]

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!