Vertragingsblues

 In EUROPE, REIZEN, SPANJE

Je kent het wel. Lekker op tijd arriveer je op Schiphol, of welk vliegveld dan ook, om erachter te komen dat je vlucht is vertraagd. Op het moment dat ik dit schrijf zitten wij voor onze gewijzigde gate en vlucht met vertraging te wachten. Eerder al hadden wij hier mee te maken. Tijdens onze trip naar Londen hadden we last van bijna drie uur vertraging door een storm boven de zee. Vandaag zijn we niet van plan om naar het koude Engeland te vertrekken, maar hopen we in Spanje aan te komen. Gelukkig is de vertraging van vandaag niet met die ene keer naar Londen te vergelijken (30 minuten), maar toch heb ik nu al last van “vertragingsblues”.

Met een veel te zware tas en een trekkende pijn in mijn schouder kom ik voorbij de douane. Best oké om zo over het vliegveld te lopen. Tenminste… Als we gewoon koffie zouden halen en langzaam via de loopband naar de juiste gate zouden lopen. Helaas zijn we keurig op tijd (lees: twee uur voor vertrek) en was er ook vertraging… Wat ga je dan doen? Je gaat alle luchtjes testen die er te koop zijn.
Al jaar en dag roep ik dat ik een nieuw luchtje wil kopen, maar tot nu toe heb ik het nog niet gedaan. Allerlei excuses, te duur of niet lekker genoeg. Maar met vastberadenheid liepen we vandaag de parfumerie op Schiphol in… Om vervolgens alle luchtjes te proberen, bijna mee te nemen maar toch niet te kopen. Op de terugweg misschien?

Vervolgens gaan we maar naar de “tobacco shop”. Niet alleen complete sloffen sigaretten werden verkocht, maar ook de lekkerste drankjes en likeurtjes. Alles bij langs lopen, keuren, herinneringen ophalen aan wanneer je dit drankje voor het laatst hebt gedronken en met wie… Om uiteindelijk erachter te komen dat de prijzen voor binnen Europa hier net zo hoog zijn als in de lokale Gall&Gall.

Daarna komen de speelgoedwinkel, de kledingwinkel, elektronica en de Starbucks aan bod. Overal slenteren we een beetje doorheen, op zoek naar dat ene iets wat we willen kopen. Uiteindelijk beland ik in een van de mooiste winkels ooit: een tassenwinkel. Meteen valt mijn oog op een DKNY groene leren tas. Wauw, wat is die mooi! Maar, je raad het al, uiteindelijk zet ik hem in mijn gedachten op mijn wishtlist, aangezien ik nog even moet sparen.

En nu? Nu zitten we allebei bij de gate. Te wachten. Waarschijnlijk nog wel een halfuur. Fingers crossed dat we hier niet tot middernacht zitten, net zoals die ene keer naar Londen.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!