Vijf redenen om een citytrip Praag te boeken | Tsjechië

 In EUROPE, REIZEN, TSJECHIË

Alweer een tijdje terug, maar nog steeds vers in mijn herinneringen: Praag. Want wát is deze stad leuk! Hoewel ik Tsjechië nog niet uitgebreid heb mogen bezoeken, heb ik Praag wel helemaal omgekeerd. Wat heb ik genoten in deze mooie stad. De stad staat zeker in mijn lijstje favoriete steden in Europa: ik raad iedereen deze stad aan. Hier zijn vijf redenen waarom Praag je volgende citytrip zou moeten zijn.

Het eten is goedkoop en de drank sterk

De Tsjechische keuken is misschien niet zo bekend als de Italiaan, maar toch verrast Praag iedere bezoeker met lekkere maaltijden. Bovendien zijn ze nog goedkoop ook, voor minder dan €10 heb je wel een diner! Ook de drank is niet verkeerd: verschillende sterke dranken zijn daar vrij goedkoop. Becherovka is de lokale favoriet van Tsjechië: als je net zoals ik wel van een drankje houdt hoort Becherovka bij Praag en Praag bij Becherovka. En als je toch al voor het eten naar Praag komt: neem een pretzel van een straattent! Jummie.

DSC0578         DSC0230 DSC0286

Mooie uitkijkjes

Praag staat garant voor mooie doorkijkjes, straatjes en fotomomentjes. Van een straatje met bloemetjes en klinknagelbestrating tot het algemene uitkijkpunt vanaf de heuvel naast de Karelsbrug: Praag heeft het allemaal. Of wat dacht je van het Oudestadsplein, met de Astronimische Klok verwerkt in de kerk. Bekijk de prachtige foto’s eens: de charme van dit stadje spat ervan af!

Slenteren door de romantische straatjes van Vyšehrad

Vanaf de Karelsbrug kan je het al zien liggen: Vyšehrad. Deze burcht op de heuvel langs de Donau is zeer fotogeniek en de wijk eromheen zelfs nog meer. Met smalle steegjes, middeleeuwse tafereeltjes en overal underground kunst staat deze wijk lijnrecht tegenover het oude stadscentrum aan de overkant van de Donau.

5 DSC0551 DSC0578 DSC0608 DSC0643 DSC01131

Goedkope trip en relatief dichtbij

Zelf ben ik met een trip van €90 naar Praag geweest, inclusief hotel en busreis. Ik moet je wel waarschuwen: de busreis duurt minstens 14 uur. Ik vond het allemaal best, lekker lezen lost een hele hoop op. Maar Praag is ook makkelijk met het vliegtuig te bereiken! Of zelfs met de auto, als je die tot je beschikking hebt. Praag is dus relatief goedkoop en vrij dichtbij. Dat maakt de stap om een weekend deze schitterende stad te bezoeken nog aanlokkelijker!

Underground culture

Praag is niet alleen mooi van de buitenkant om zijn architectuur en geschiedenis, ook de cultuur die er nu nog heerst valt te proeven. Ga eens drankjes doen in de binnenstad of ga op zoek naar alle graffiti die de stad bezit. Ik schreef eerder al een artikel over de John Lennon Wall, waar iedereen inspirerende quotes op de muur mag opschrijven. Of ga op zoek naar plekken waar de plaatselijke youngsters hun tijd doorbrengen. Praag heeft heel veel underground culture, en dat is te merken.

Wil jij naar Praag?

De foto’s zijn genomen door Renske. Je kan haar tumblr account hier vinden.

Recommended Posts
Showing 2 comments
 • Dionne
  Beantwoorden

  Praag staat hoog op mijn wishlist!

  • Roëlle
   Beantwoorden

   Zeker daar houden! Echt een aanrader, het is namelijk helemaal niet zo duur 🙂

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!