Voorjaar in Porto, Coimbra en Lissabon | Portugal

 In EUROPE, PORTUGAL, REIZEN

Hoewel ik met mijn hoofd nog bij de aankomende tentamens zit en er nog een filosofisch betoog moet worden geschreven, komt er al bijna een reisje voor me aan. Samen met mijn studiegenootjes vliegen we in april richting Portugal, waar we Porto, Coimbra en Lissabon zullen bezoeken. Ik ben super benieuwd naar Portugal. Ik ben nog nooit in dit land geweest of in Spanje. Ik ben nieuwsgierig naar de cultuur en hoop dat ik word verrast!

Porto

In Porto gaan we port proeven, straatjes verkennen en heel veel foto’s maken. Ik ben erg benieuwd naar de proeverij en ook naar het strand van deze stad! Naast dat we studie gerelateerde activiteiten gaan doen (ik doe de studie Pedagogische Wetenschap), is er dus ook tijd voor ontspanning!

Coimbra

Na Porto rijden we naar Coimbra om een van de oudste universiteiten van Europa te bezichtigen. Natuurlijk ga ik al het leuks in dit plaatsje bijhouden om later goede tips te kunnen geven!

Lissabon

Na Coimbra gaan we ook nog naar Lissabon. Hier bezoeken we S.O.S. kinderdorpen en nemen we een tour door de stad. Ben heel erg benieuwd naar alle mooie plekjes, schuine paden en naar de trams.

Heb jij tips?

Omdat we alleen maar handbagage mee kunnen nemen ga ik met enkel een rugzakje. Weer echt backpacken nog. Dit wordt nog een hele uitdaging! Binnenkort komt mijn paklijst voor een korte reis daarom ook online!
Heb jij nou echt een goede tip voor mij voor in Portugal? Geef ze gerust hieronder of via Twitter, ik ben één en al oren! Helemaal omdat ik nog nooit in dit mooie land geweest ben.

backpack-blur-bus-1714-819x550

Recommended Posts
Showing 2 comments
 • Bianca
  Beantwoorden

  Heel gaaf! Portugal vond ik erg mooi! En het is er al lekker warm nu. Ik schreef best veel blogs over onder andere Portugal en Porto. Je lees ze hier! http://foodtravelphotography.com/tag/portugal
  Alvast veel plezier en heel benieuwd naar je verhalen en foto’s!

 • Marja de Krosse
  Beantwoorden

  Hoi Roëlle, zelf ben ik afgelopen maand 4 dagen in Porto geweest. Een geweldige stad. In 2014 heb ik een rondreis door Portugal gemaakt, toen heb ik onder andere Lissabon bezocht, ook een geweldige stad. Mijn tip, geen hoge hakken maar platte makkelijke schoenen. Het is zowel in Porto als in Lissabon erg stijl en best een klim omhoog soms. Genieten en ik lees je blog als je terug bent.
  Groet Marja de krosse.

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!