When in Málaga | Spanje

 In EUROPE, REIZEN, SPANJE

Nog maar één dag gehad en we merken het meteen: Málaga is een heerlijke stad om te flaneren, ontspannen, winkelen en genieten. Met grote winkelstraten en genietende mensen op terrasjes is het moeilijk om zelf niet mee te genieten. Een hapje hier, een drankje daar. Dat is hoe hier wordt geleefd.

Party all night… And day?!

Vanaf dag één merkten we dat mensen hier een ander ritme op na houden. Om drie uur in de nacht zijn nog steeds mensen op straat, en het avondeten begint pas om een uur of 11 ’s avonds. Toch is er ’s ochtends ook genoeg te doen, wat het zo vreemd maakt. Wanneer slapen deze mensen? Toch vinden wij het geen probleem. Sterker nog, de dag wordt er praktisch gezien alleen maar langer door. Dit betekent lekker lang uitslapen, rustig de middag doorkomen (met een strandje of een wandeling) en later op de dag pas de echt actievere dingen te doen. Doordat het hier normaal is om de hele avond lang allerlei hapjes te eten, én een drankje per hapje, heb je de hele avond om lekker rond te lopen en te ontspannen. Geen wonder dat het ritme hier zo is, overdag is het in de zon veel te warm om teveel te doen. En in de avond is het licht tot tien uur. Beter in de wat koelere uurtjes die burcht beklimmen dan midden in de hitte!

Stedentrip waardig

Málaga is echt een mengelmoesje van allerlei vakantietypes. Je hebt de zon, met de vele zonne-uren (om acht uur in de avond kan je nog verbranden), je hebt de mogelijkheid om te shoppen in de vele winkels. Je hebt cultuur en geschiedenis, je hebt natuur als je iets de stad uit rijdt. Dus zelfs als stedentrip is Málaga aan te raden!

3

Eten en drinken

Drinken en eten is niet duur – mits je zelf doorhebt dat het niet duur hoeft te zijn. Er zijn genoeg luxe restaurants met hoge prijzen, of te dure flessen water in kleine supermarktjes langs de toeristische bezoekplekken. Toch moet je bedenken dat zelfs hier in Spanje iedereen naar de supermarkt gaat en dat het een kwestie van tijd is voordat je de goedkope buurtsuper vindt. Die is er namelijk zeker! Koop dus niet een fles water voor 4 euro, maar loop meteen een rondje in de buurt als je aankomt. Waar zit de tent die fruit verkoopt en waar zit de supermarkt? Zo ben je goedkoper en slimmer uit.

Eten kan heel goedkoop in Spanje, zelfs in Málaga. Natuurlijk zijn er de relatief goedkope pizzaria’s (pizza + bier voor twee personen: 24 euro), maar kijk ook eens laat op straat wat er allemaal te koop is. Tapas zijn meestal een euro of drie, samen met een drankje. Door de warmte en ruime tijd eet je toch al minder: maak er gebruik van. Of gooi een keer je ritme om: gister aten we om drie uur pizza en om elf uur ’s avonds nog een yoghurtje uit de supermarkt. Goedkoop, lekker en een keer anders.

2

Let’s go to the beach, beach

Málaga heeft een eigen strand, genaamd Malagueta. Dit strand is heel erg populair overdag, met topless vrouwen en kindjes die in het water poedelen. Gistermiddag lagen wij er ook tussen. Een tip? Smeer je in met meer dan factor 20. Ik was al eerder verkleurd en niet compleet wit op vakantie gegaan, maar toch kan je mijn bikinibroekje iets té duidelijk zien (lees: kreeft).

Ook ’s avonds is wandelen langs het water erg populair. In de grote haven van de stad zijn er ’s avonds meerdere cocktailbarretjes te vinden met relaxte stoelen en goedkope mojito’s. Daarnaast verkopen meerdere kraampjes mooie producten en koelt het koude tochtje de warmte lekker af. Echt een aanrader dus om ’s avonds laat lekker te flaneren in je mooiste jurkje langs de kades van de haven.

Vanavond gaan we naar de oude burcht van Málaga. 

Recommended Posts
Showing 4 comments
 • Dionne
  Beantwoorden

  Super leuk om te lezen! Ik ga in september naar Malaga!

 • Chris
  Beantwoorden

  Super stad zo te zien! Ook maar eens die kant op……. Spaanse leven met laat eten etc; wel even wennen maar eet toch liever een uur of twee eerder. Anders zo vol naar bed 🙂

  • Roëlle
   Beantwoorden

   Ja wel wennen he dat ritme. Maar wel te begrijpen als je eenmaal hier bent, zo erg heet!

 • Ruben Hadders
  Beantwoorden

  He-le-maal mijn ritme. Hoef ik niet aan te wennen, hoor! Mis ik wel een beetje in Nederland… 😉

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!