Zomerplannen | Personal en reizen

 In EUROPE, LIFESTYLE, PERSOONLIJK, REIZEN, SPANJE

Ik keek laatst in mijn agenda, die ik haast uit mijn handen liet vallen van verbazing. Over drie weken heb ik zomervakantie! Mits ik geen herkansingen heb, ben ik na 24 juni een vrij mens, een studente met vakantie. “Normaal gesproken” tel ik in maart al de weken af tot de eerste vakantiedag, maar dit keer is het me overvallen. Ondanks dat kijk ik enorm uit naar de zeeën met vrije tijd die ik krijg. Vol (reis)ideeën ga ik deze zomer in, want aan plannen ontbreekt het niet deze zomermaanden!

Drie dagen uitwaaien

Eind juni ga ik met vriendinnen op “roadtrip” naar Ameland. “Op roadtrip” hoor ik je denken? Ja, op roadtrip. Een vriendin van me heeft een eigen mini-cooper en met nog twee meiden hebben we besloten om een trip te doen naar ergens in Nederland. Waarschijnlijk gaan we richting de waddeneilanden, het liefste Ameland. Maar omdat onze herkansingen precies die week zijn, is het nog de vraag of we echt kunnen. Toch hebben we allemaal goede hoop, dus waarschijnlijk zit ik 24 juni in de auto richting het Noorden.

houses-village-path-alley-large

Andalusië met Fly-n-Drive

Deze zomer gaan we drie weken rondreizen in Andalusië, de Spaanse zuidelijke streek met Moorse invloeden. Ik heb er super veel zin in, echt rondreizen, veel cultuur snuiven, nieuw eten proeven en vooral ook op budget leven. Raar eigenlijk, dat ik daar ook zin in heb. Maar ik vind het altijd weer een leuke uitdaging om met een bepaald bedrag een langere tijd rond te komen.
We vliegen op Malaga, waar we een paar dagen blijven en vervolgens met de auto naar Granada, Jaén, Cordoba, Sevilla (vijf dagen in de hitte, wens me succes), Ronda en Marbella aandoen om vervolgens terug te rijden naar Malaga. In totaal hebben we drie weken. Dit moet lukken!
Verder hebben m’n vriend en ik een plan om samen een projectje te doen in Andalusië. Daarover later misschien meer… 😉

Het is een leuke uitdaging om met een bepaald bedrag een langere tijd rond te komen!

Werken?!

Ik ben vrij calvinistisch opgevoed en heb vanaf mijn vijftiende elke zomer keihard gewerkt om extra geld te verdienen en vooral maar bezig te zijn. Ik ben constant aan het zuchten dat ik het zo druk heb en vooral uitkijk naar niks doen, maar als het dan zover is verveel ik me al gauw. Toch wordt het deze zomer anders. In plaats van dat ik mijn weken al vol boek met vrijwilligers- en vakantiewerk, heb ik niks ingepland, behalve mijn reguliere schoonmaakafspraakjes. Daarvoor komt wel een waslijst van allerlei activiteiten voor in de plaats, waar ik doorgaans geen tijd voor heb. Verder wil ik me even richten op kleine onderdelen van mijn blog, websites bouwen voor Comunicazione en met een eigen project bezig die ik nog maar geheim houd. 🙂

Wat zijn jouw zomerplannen?

Recommended Posts
Comments
  • Marlies
    Beantwoorden

    Veel plezier en succes in Andalusië! Ik ga twee weken in Portugal zitten en dacht er aan om naar Sevilla te gaan maar zoals jij het ook al vermeld is het daar super warm dus ik twijfel nog!
    Daarnaast ga ik gewoon werken aangezien ik een voltijdse job heb, maar dit is allemaal voor mijn reis naar Canada in November!

    Geniet van je zomer ‘zonder werken’ 🙂

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!