3x typische foto’s bij Uluru

 In AUSTRALIË, OCEANIË, REIZEN

Rood zand, veel muggen, eindeloze verlaten wegen en overal heilig land. Dit is de woestijn van Australië, Northern Territorium. Hier kan je eindeloos blijven rijden zonder iemand tegen te komen. Je ziet hier kangaroo’s voor je wegschieten, emoes rennen je bijna voorbij in je auto. Wat is er veel te zien daar, in dat ruige gebied. Vandaag 3x een typische foto bij Uluru.

#1: De ‘We’re on top of the.. Uluru’-foto

 

Uluru (ook wel Ayers Rock) is heilige grond. De Aboriginals geloofden dat rond deze steen het begin van de tijden begon, dat er nog geesten van alle voorouders daar rondzwerven. Ook zijn er allerlei legendes en vertellingen over het ontstaan van de berg. Dit maakt het voor de Aboriginals een kritiek punt als mensen op bepaalde punten foto’s maken en mag je op bijna alle punten absoluut niet voet zetten op de berg. Behalve op deze plek.
We waren al rond de steenpartij gelopen, wat nog best een eind is. Daarna kwamen we op het eindpunt, waar je de berg tot helemaal bovenop mocht beklimmen. Ik denk dat dit stuk niet heilig was, of in elk geval het gewoon was om hier te beklimmen. Misschien dat het ook zo in de legendes voorkwam?

#2: De ‘so this is what Uluru looks like when the sun goes down’-foto

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na de wandeling reden we een stuk door om Uluru als geheel te zien. Eigenlijk komt het erop neer dat het een zandstenen berg is die kleurt naar de kleur van het licht. Dit is extra goed te zien als de zon ondergaat. De steen is eerst feloranje, kleurt licht oranje, rood, donkerrood en uiteindelijk zelfs grijzig. Mooi hè. 🙂

#3: De ‘ik heb een steentje in mijn hand faal’-foto

Ik weet niet hoe lang wij bij dat kijkpunt zijn blijven staan. Ik gok zo’n 30 minuten. Ik denk dat wij zeker 20 van die 30 minuten hebben gespendeerd om uit te zoeken wat de beste hoek is om zo’n “ik heb je vast” foto te maken. Het uiteindelijke resultaat? Bovenstaande foto. Ik denk niet dat ik kan zeggen dat het een geslaagd project was, eerder een geflopt. Maar ja, je moet toch zeker wel de Uluru hebben vastgehouden als je er bent, toch?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Welke foto zou jij willen maken bij Uluru?

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Stéphanie | Expeditie Aardbol
    Beantwoorden

    Mooi! Leuk ook die verschillende foto’s van de zonsondergang.

  • Esther
    Beantwoorden

    Het regende toen ik bij Uluru was, gebeurt bijna nooit! Was prachtig en dus ook unieke foto’s 😉

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!