Hans Zimmer Revealed 12/10

 In EUROPE, GROOT-BRITTANNIË, LIFESTYLE, REIZEN

Zaterdagavond was het zo ver. We liepen al een tijdje rond het Apollo Eventim bij Hammersmith, London. “Is het nou eindelijk zover”?! En toen mochten we naar binnen. En wat wás het een optreden!

Voor degenen die het nog niet wisten of gelezen hadden, afgelopen weekend nam mijn vriend me mee naar Hans Zimmer in concert. Over deze filmmuzikant heb ik al vorige week een introducerend stukje geschreven, waarover je hier kan lezen. Het was afgelopen zaterdagavond, in het Eventim Appolo in Londen.

Toen we aankwamen zagen we dat er al aardig wat mensen stonden. Het gebouw was een mysterieuze theater met wat mist in zaal waardoor foto’s maken erg moeilijk was. Misschien wel opzettelijk, er stond overal dat we mochten geen foto’s mochten maken. Bij aanvang hadden we een programmaboek gekocht waarin stond welke nummers ze zouden spelen. We werden er helemaal enthousiast van. Een kleine greep uit de gespeelde nummers.

Het waren deze gave muzieknummers, en dan live gespeeld. Het geluid was zo machtig mooi, ik leefde er helemaal in op. Hoewel ik niet fanatiek filmmuziek luister, of op de muziek let tijdens een film, wist ik wel (bijna altijd) om welke scène de film ging.

Hans Zimmer zelf vertelde vaak iets over de film waar de muziek uit kwam. Hoezo mocht hij muziek maken voor deze film? Waar dacht hij aan toen hij het maakte? Dit maakte zijn optreden heel open en eerlijk en daardoor werd het optreden bijna intiem. De muzikanten kregen ook alle credits van hem, wat zijn nuchterheid ook weer liet zien. Hij deed het duidelijk niet alleen. Samen met violisten, bassisten, gitaristen, zangeressen, drummers en een koor stond hij te schijnen op het podium. Ze deden het met zoveel plezier, en dat maakte het kijken ernaar nog drie keer zo gaaf.

WP_20141011_21_49_34_Pro WP_20141011_22_00_44_Pro

Toen ze de filmmuziek van The Amazing Spiderman zouden spelen, liep Pharrell Williams ineens het podium op. Blijkbaar hadden ze samengewerkt voor de filmmuziek en had Hans Pharrell weer geholpen met zijn laatste album. Samen speelden ze “Happy” en “Electroman” van Spiderman. Het was een groot feestje, en een leuke verassing!

Nadat het originele repertoire afgelopen was viel het doek. Natuurlijk onder een luid applaus. Maar… ze hadden Inception helemaal niet gespeeld! De meest epische filmmuziek van dit moment is van Inception, dus die miste echt op de menukaart!
Maar gelukkig ging het doek nog één keer op en eindigde de show met een mix van de muziek van Inception en als absoluut einde Time. Dit was echt een waanzinnig einde waarna iedereen een staande ovatie gaf.

Online vond ik de opnames van het concert. Dus mocht je erg nieuwsgierig zijn, hier drie uur van livemuziek! 🙂

Hans&Friends, jullie waren geweldig.

Recent Posts
Comments

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!