Op vakantie naar de Bloemenrivièra | Italië

 In EUROPE, ITALIË, REIZEN

Heb je besloten om deze zomer te vertoeven aan de stralende Bloemen Rivièra, een van de mooiste plekjes in Italië? Vorig jaar heb ik een weekje mogen vertoeven in deze omgeving met pittoreske dorpjes, lange, gecommercialiseerde stranden en mooie kustroutes. Ik neem je mee door Liguria.

FINALE LIGURE & NOLI

Ben je op zoek naar een combinatie van cultuur en zonnebaden? Noli gecombineerd met Finale Ligure is dan dé oplossing. Noli is een oud kustplaatsje met een schattig stadscentrum. Het stadje heeft een weg oplopend naar de berg waarvandaan je het mooiste uitzicht hebt. Vlakbij Noli ligt het plaatsje Finale Ligure. Met het lange strand, een stuk winkelgebied en een kleiner oud centrum ernaast is dit een goede combo met Noli. Geniet van cultuur, maar geniet ook van de zon.

SHOPPEN IN IMPERIA

Zin om op zijn Italiaans te shoppen? Imperia is de plek om je shophart te luchten. Winkelen in de zon is echt geen straf, en als je er dan toch bent, pak ook een stukje van de haven mee.

RONDDWALEN IN GENUA

Als je naar een echte vissersstad op zoek bent, is Genua wel een idee. Genua was ooit de poort tot Europa, maar die positie is de stad inmiddels kwijt. Wel is de stad een meltpot van culturen. De straten zijn een afspiegeling van de vele etniciteiten die zich gehuisvest hebben in deze poortstad. Koop eens een lekker schepijsje terwijl je naar de vele koopwaar kijkt in de smalle steegjes van Genua.

EUROPA’S GROOTSTE MARKT IN VENTIMIGLIA

Een claim waarvan ik niet zeker weet dat het waar is, maar wat me wel is verteld: Ventimiglia bezit de grootste koopwaarmarkt van Europa. Deze stad, net over de Italiaanse grens bij Menton (Frankrijk) is niet alleen de markt rijk, maar ook veel snoezige straatjes en een mooi stenenstrand.

NEEM EENS DE TREIN

Makkelijk, goedkoop en uniek: Italië rondreizen per trein. Zelfs vanuit Frankrijk is dit prima te doen en het kost bijna niks! Stap uit bij alle mooie locaties en geniet. Let wel op of je overal kan komen met de trein. Noli is niet bereikbaar, maar Ventimiglia, Imperia en Genua hebben wel een treinstation.

 

1

2 3 4 5

Recommended Posts
Showing 2 comments
 • Natascha
  Beantwoorden

  Een aanvulling voor wie richting Finale Ligure en Noli wil trekken (ik ben helemaal akkoord dat dit absoluut aan te raden is) :

  Een interessant gebied op vlak van natuur ligt een paar kilometer landinwaarts tussen Noli en Finale Ligure: l’altopiano delle Manie. Er lopen heel wat wandel- en fietspaden die je de kans bieden om in alle rust te genieten van het weidse uitzicht op de Middellandse zee en de achterliggende bergen. –> en in april vind je er wilde asperges als je goed zoekt

  Net naast Finale Ligure : Varigotti
  Met zijn vrolijk gekleurde huisjes die rechtstreeks op het zandstrand uitkomen en zijn torentje dat van op een rots over het Saraceense centrum kijkt, is dit één van de schattigste vissersdorpjes aan deze kust.
  Geniet van het indrukwekkende uitzicht aan de toren na een korte wandeling of maak een tocht van 2u15 vertrekkend vanuit de Strada Vecchia in de richting van Chiesa San Lorenzo (kerk)

  Finalborgo bevindt zich iets verder landinwaarts en hoort eigenlijk bij Finale Ligure. Dit dorp werd uitgeroepen tot één van de 100 mooiste dorpjes van Italië. Het heeft een mooi bewaard historisch centrum met oude stadsmuren, palazzo’s en historische gebouwen.

 • ivonne
  Beantwoorden

  Ik ben nog nooit in dit deel van Italië geweest maar de sfeer is zo heerlijk Italiaans. Mooie foto’s! Ik hou enorm van fotograferen en wordt helemaal blij van de jouwe.

Leave a Comment

Neem contact met me op

Heb je een vraag, opmerking of wil je samenwerken? Stuur me gewoon even een berichtje!